Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

VAŽNA OBAVIJEST – PREVENCIJA ŠIRENJA KORONAVIRUSA

10.03.2020.

Radi prevencije širenja koronavirusa (COVID 19), danas je na sastanku Stožera civilne zaštite Istarske županije odlučeno da sve jedinice lokalne samouprave do 14. travnja 2020. godine suspendiraju sva javna kulturna i sportska događanja, bez obzira na razinu organiziranosti.

Iz navedenog razloga obavještavamo sugrađane da:  

1. Na području grada Umaga do daljnjega se odgađaju sva okupljanja po bilo kojoj osnovi, sve manifestacije, sportska natjecanja i treninzi, kao i druga događanja, uključujući i kino projekcije, kazališne predstave i kulturne priredbe.

2. Sve ustanove u vlasništvu Grada Umaga do daljnjega neće organizirati rad sa strankama. Slijedom navedenog, od navedenog datuma za javnost neće biti otvorenI Gradska knjižnica Umag, Pučko otvoreno učilište Umag te Muzej grada Umaga.

3. Dom za starije i nemoćne „Atilio Gamboc“ Umag već 10-tak dana ne omogućava posjete korisnicima.

4. Gradska uprava Grada Umaga od srijede, 11. ožujka o.g. do daljnjega ograničava rad sa strankama, a kontakt će biti moguć isključivom putem telefona, pošte ili e-maila.

5. Preporuka je svim bolesnicima i korisnicima usluga Doma zdravlja te ostalih zdravstvenih ustanova, da se drže uputa i sigurnosnih mjera.

6. Prijedlog Stožera je ujedno da se privremeno suspendiraju škole, vrtići i sveučilišta. Stoga je Stožer sukladno navedenome, danas uputio zahtjev nadležnom Ministarstvu te Predsjedniku Vlade RH, da se na državnoj razini donese odluka o zatvaranju svih odgojno-obrazovnih institucija na području Istarske županije. Stoga, po tom pitanju, očekujemo službeni odgovor.

Obzirom na činjenicu da je Grad Umag najzapadniji grad u Republici Hrvatskoj te jedini grad koji graniči s Italijom (iako na moru), zbog svog položaja sigurno je u poziciji veće ugroženosti u odnosu na ostale gradove. Iako to ne mora biti presudno ni otežavajuća okolnost, ipak je dovoljno upozoravajuća da poduzmemo sve moguće sigurnosne mjere.

U Umagu nema slučajeva zaraza kornonavirusom, stoga nema mjesta panici, ni psihozi, no ovim se preventivnim mjerama želi spriječiti najgori scenarij te osigurati što veća razina zdravstvene zaštite naših građana. U navedenom nam treba podrška svakog građanina grada Umaga, stoga molimo za suradnju i maksimalnu razinu odgovornosti prema vlastitom zdravlju i zdravlju zajednice u globalu.

 

GRAD UMAG