Naslovna / Na umaškom turniru predstavljen 6. Istria Granfondo

Na umaškom turniru predstavljen 6. Istria Granfondo

Najavnom konferencijom za medije održanoj 17. srpnja o.g. u Social Areni 28. Plava laguna Croatia Open Umag, predstavljen je program šestog Istria Granfonda, velikog međunarodnog biciklističkog maratona. Istria Granfondo predstavili su direktor Istraturista i predsjednik organizacijskog odbora turnira Ronald Korotaj, direktor Turističke zajednice i ujedno predsjednik klastera Sjeverozapadne Istre Milovan Popović te Laura Šimenc, pobjednica Granfonda Small 2016. godine. Konferenciji je prisustvovao i David Goffin, prvi nositelj turnira koji je rekao da mu je Umag predivan i da mu se svidio koncept utrke te bi se rado i sam priključio.

 „Cijela Istra, a posebice Umag, zaista se aktiviraju kao sportske destinacije. Biciklizam je jedan od onih trendova koji je uzeo maha, sve je više onih koji iz čisto rekreativnog bavljenja time ulaze u nešto ozbiljnije i odlučuju se na sudjelovanje u utrkama kao što je Granfondo. Među strastvenim biciklistima ova utrka ima velik značaj, a našu ljestvicu izvrsnosti podiže na novu razinu. Veliko mi je zadovoljstvo što je pred nama šesto, siguran sam uspješno, izdanje Granfonda“, rekao je Ronald Korotaj.

Na Istria Granfondu koji će se održati od 6. do 8. listopada natjecatelje očekuju brojni noviteti te još bogatiji zabavni i popratni program. Tako će se na otvorenju manifestacije održati Wine & Bike by the Sea Tour, rekreativna vođena tura u kojoj će svi zainteresirani uživati u 9 kilometara staze uz more te za kraj, bogatoj gourmet ponudi istarskih delicija u centru Umaga. Drugi je dan rezerviran za glavni maraton sa startom i ciljem u Stella Marisu koji uključuje dvije dionice - 90 km Istria Granfondo Small i 136 km Istria Granfondo Classic. Sve rekreativce u nedjelju očekuje biciklijada Istria Granfondo Family & Gourmet Tour,  u kojoj će sudionici kroz 25 kilometara staze proći Novigradom i okolicom te predivnim stazama uz more i kroz maslinike i vinograde, a u pauzama će kušati tradicionalna istarska jela.

Biciklizam je u ovim trenutcima jedan od najbrže rastućih oblika turizma. Biciklisti dolaze u pred i posezoni što je za nas jako bitno, a Granfondo je već postao tradicionalna utrka. Biciklisti ju prepoznaju što doprinosi pozitivnom imidžu Umaga i Istre. Procjenjuje se da će ove godine biti oko 800 prijava, a ako znamo da je prošle godine bilo 600-tinjak, riječ je o uistinu značajnom porastu. S pratećim osobljem, prijateljima ili obiteljima, dolazi nam oko 1000 ljudi, što je izvrsna brojka“, izjavio je Milovan Popović.

Organizatori su unaprijedili prijave za ovogodišnju utrku s mogućnošću online plaćanja kako bi se smanjile gužve na prijavama, kao i preuzimanje grupnih ulaznica. Bogata ponuda uključuje i pakete koji uz kotizaciju uključuju i smještaj u odličnim objektima po promotivnim cijenama.

„Svima bih preporučila da se okušaju u Granfondu jer se vozi po prekrasnim istarskim predjelima. Možete istovremeno biciklirati i uživati u pogledu na skoro cijelu Istru, a utrka je izvrsno organizirana uz odličan program.“, izjavila je Laura Šimenc.

Maraton iz godine u godinu okuplja sve više biciklista, a prošle je godine Istria Granfondo vozilo njih 600-tinjak iz 12 zemalja. Za ovogodišnje bicikliste osigurano je i 120 nagrada (u svim kategorijama za prva 3 mjesta) te 20 nagrada za najbrojnije timove. Glavnu nagradu, bicikl, za ukupnog pobjednika osigurat će zlatni sponzor – Keindl.

 

Vrijeme

  • 29°C 20°C 17.08.2017 Četvrtak
  • 31°C 22°C 18.08.2017 Petak
  • 31°C 22°C 19.08.2017 Subota

izvor: meteo.hr