Naslovna / Projekt vodno-komunalne infrastrukture: operativni obilazak i terenski posjet nadležnih tijela

Projekt vodno-komunalne infrastrukture: operativni obilazak i terenski posjet nadležnih tijela

Predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Hrvatskih voda, komunalnog poduzeća 6. maj odvodnja d.o.o. Umag te Grada Umaga, prisustvovali su u srijedu, 12. srpnja 2017. godine, stručnoj prezentaciji projekta vodno-komunalne infrastrukture na području Grada Umaga te izvršili operativni obilazak i terenski posjet u okviru istog.

Terenska je posjeta izvedena u svrhu prikupljanja informacija o statusu pripreme projekta te omogućavanja finalizacije prijave projekta za sufinanciranje sredstvima Europske unije. Prezentacija, organizirana u Gradskoj vijećnici Grada Umaga, omogućila je uvid u stanje realizacije pripreme projekta, kao i predstavljanje plana aktivnosti. Ujedno, istaknuta su otvorena pitanja u samom projektu te je prikazan plan preostalih aktivnosti u svrhu finaliziranja projektnih prijava.

Projekt vodno-komunalne infrastrukture,  težak gotovo 334 milijuna kuna, u travnju ove godine službeno je uvršten na Listu strateških projekata te će, kao takav, pridonijeti poboljšanju sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području Umaga i umaških naselja.

Prema podnesenoj prijavi Grada Umaga i 6.maja odvodnja d.o.o., projekt će omogućiti rekonstrukciju i izgradnju cjelovitog sustava odvodnje i pročišćavanja, kao i očuvanje kvalitete vode te sprečavanje degradacije voda u svrhu očuvanja zdravlja i održivosti okoliša. Ovim će se projektom konačno riješiti problem infrastrukture te građanima omogućiti priključenje na sustav sakupljanja i pročišćavanja otpadnih voda. Projekt je sastavljan od većeg broja povezanih investicija, od rekonstrukcije postojećih do izgradnje novih kolektora, rekonstrukcije i izgradnje novih 13 crpnih stanica te novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na najvišoj, III. razini.

Vrijednost ulaganja iznosi 333.928.908,25 kuna, od čega se na Kohezijski fond odnosi gotovo 70% sredstava, a na nacionalne izvore 30%.

 

Vrijeme

  • 19°C 13°C 25.09.2017 Ponedjeljak
  • 20°C 13°C 26.09.2017 Utorak
  • 21°C 14°C 27.09.2017 Srijeda

izvor: meteo.hr