Naslovna / Ured UNICEF-a Hrvatske: zahvale i čestitke na iznimnom doprinosu u predškolskom odgoju i obrazovanju

Ured UNICEF-a Hrvatske: zahvale i čestitke na iznimnom doprinosu u predškolskom odgoju i obrazovanju

Ugodno iznenađeni i počašćeni, želja nam je podijeliti sa svim sugrađanima pismo podrške predstojnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, gđe. Valentine Otmačić.

 „Poštovani gospodine Bassanese,

prije sve ga želim se Vama i Vašim suradnicima zahvaliti na odluci kojom ćete od 1. travnja osigurati besplatan upis u vrtiće svoj djeci na području Grada Umaga te time pružiti hvalevrijedan primjer ostalim jedinicama lokalne samouprave u Hrvatskoj.

Ured UNICEF-a za Hrvatsku u svom djelovanju naročitu pozornost posvećuje predškolskom odgoju i obrazovanju, jer je rano djetinjstvo razdoblje u kojem odgoj i obrazovanje mogu najučinkovitije utjecati na razvoj djece. Međunarodna istraživanja o učeničkim postignućima (PISA i PIRLS) jasno ukazuju na korist od pohađanja programa predškolskog odgoja i obrazovanja u vidu boljih rezultata, pripremljenosti i uspjeha u osnovnoškolskom obrazovanju. Kako je financijska pristupačnost vrtića jedan od najznačajnijih čimbenika koji utječe na dostupnost predškolskog odgoja i obrazovanja, čest je slučaj da roditelji najranjivije djece iz ekonomski i socijalno ugroženih obitelji nisu u mogućnosti platiti cijenu vrtića. Tako upravo djeca kojoj je potrebna dodatna podrška kako bi ostvarili jednake mogućnosti kao i njihovi vršnjaci ostaju uskraćena za ovaj vid obrazovanja. Hvala Vam što ćete angažmanom svojih službe doprijeti do najranjivijih skupina djece i uključiti ih u predškolski odgoj i obrazovanje.

Činjenicom da ćete u umaškim vrtićima osigurati mjesto za svu djecu kao i visoke pedagoške i stručne standarde, pružate svijetli primjer u stvaranju inkluzivnog i poticajnog okruženja za razvoj djece. Uvjereni smo da je briga za najmlađe i najranjivije članove našeg društva najbolji indikator njegove odgovornosti i napretka te Vam zbog ovog iznimnog doprinosa u predškolskom odgoju i obrazovanju u svoje i ime cijelog Ureda UNICEF-a za Hrvatsku upućujem iskrene čestitke.

S osobitim poštovanjem,

 

Valentina Otmačić

predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku“

 

Vrijeme

  • 19°C 13°C 25.09.2017 Ponedjeljak
  • 20°C 13°C 26.09.2017 Utorak
  • 21°C 14°C 27.09.2017 Srijeda

izvor: meteo.hr