Naslovna / Poduzetnici iz Mussolentea posjetili Umag

Poduzetnici iz Mussolentea posjetili Umag

Delegacija Grada Umaga, predvođena zamjenicima gradonačelnika Florianom Bassanese Radin i Maurom Jurmanom te predstavnicima ZT „Fulvio Tomizza“ Umag, u subotu 11. ožujka 2017. godine u jutarnjim je satima dočekala  gotovo dvjestotinjak obrtnika i gospodarstvenika iz bratimljenog grada Mussolentea, koji su ovom prilikom malo bolje upoznali naš grad.

Zamjenici su na samom početku zaželjeli srdačnu dobrodošlicu u bratimljeni grad, uputili iskrene zahvale gostima te iste upoznali s kulturom i poviješću Umaga. Nakon jutarnjeg posjeta lokalnim vinskim podrumima te prezentacije i kušanja istarskog vina i maslinovog ulja, gosti su prošetali gradom. Bila je to jedinstvena prilika da se razgovara o mnogobrojnim pitanjima u okviru vidljivog razvoja grada te prilika da se goste upozna s mnogobrojnim projektima i manifestacijama u gradu. Zamjenici gradonačelnika istaknuli su odličnu suradnju Grada Umaga  i talijanske zajednice na našem području, pritom naglasivši kako je navedena sinergija rezultat dugogodišnjeg baštinjenja zajedničkih vrijednosti. Upravo je u tom kontekstu nastala volja i želja  prijatelja iz Mussolentea za organizacijom jednodnevnog izleta u Umag.

Predstavnici bratimljenog grada Mussolentea istaknuli su kako su malo i srednje poduzetništvo zapravo najčvršći gospodarski stupovi te kako će ovaj susret biti odlična prilika za daljnju suradnju u okviru gospodarskog razvitka dvaju gradova.

 

Vrijeme

  • 19°C 13°C 25.09.2017 Ponedjeljak
  • 20°C 13°C 26.09.2017 Utorak
  • 21°C 14°C 27.09.2017 Srijeda

izvor: meteo.hr