Naslovna / Veselom dječjom povorkom započeo jubilarni 20. Umaški Karneval

Veselom dječjom povorkom započeo jubilarni 20. Umaški Karneval

Pop-corn, mornari, ronioci, vitezovi, kao i likovi iz biljnog i životinjskog svijeta,  i ove su se godine predstavili mnoštvu ponosnih roditelja i znatiželjnih posjetitelja prilikom maškaranog defilea umaških dječjih vrtića, koji je ujedno i obilježio početak 20. izdanja umaških karnevalskih dana.

Točno u 10:00 sati, u subotu 11. veljače 2017. godine, petstotinjak mališana u maštovitim kostimima krenulo je karnevalskom povorkom od Centralnog vrtića, preko Trgovačke ulice pa sve do Trga slobode, gdje su ih dočekali razigrani Meštar Giulio te  animatori Nikola i Danijel. Nakon predstavljanja svake grupe, na licima naših najmlađih i najslađih maškarica moglo se iščitati  zadovoljstvo zbog svega onoga što se oko njih događa, ali istodobno i spremnost da ovaj "važan" događaj odrade što bolje, zajedno sa svojim odgajateljicama.

Vesele su mališane na glavnom umaškom trgu dočekali i gradonačelnik Vili Bassanese, njegovi zamjenici Niko Čančarević i Mauro Jurman, kao i pročelnik za društvene djelatnosti Slaviša Šmalc te v.d. ravnateljice POU Umag Tatjana Vujić. Gradonačelnik je pozdravio mališane  te s njima  popričao, a prilikom dolaska na glavnu pozornicu, Meštru Karnevala predao ključeve grada.

„Ove godine obilježavamo jubilarnu, 20. godišnjicu Umaškog Karnevala, a povorka naših najmlađih govori da će se tradicija nastaviti još puno, puno godina.  Hvala organizatorima, grupama, udrugama i svim volonterima na još jednom odličnom Karnevalu u našem Umagu. Želim svima vesele maškarane dane, a Meštru Giuliu  puno sreće, uspjeha i strpljenja  u vladanju gradom.“ izjavio je Bassanese, a zatim i službeno predao ključeve Grada.

 

Vrijeme

  • 19°C 13°C 25.09.2017 Ponedjeljak
  • 20°C 13°C 26.09.2017 Utorak
  • 21°C 14°C 27.09.2017 Srijeda

izvor: meteo.hr