Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Budući investicijski projekti na području sporta

 

1.    Nova polivalentna sportska dvorana u Stella Marisu

Nova će sportska dvorana biti izgrađena u sportskoj zoni koja već sadrži 22 teniska terena, 3 nogometna igrališta s pravom travom i 1 teren s umjetnom, 4 terena za odbojku i rukomet na pijesku te postojeću polivalentnu sportsku dvoranu, koja sadrži i dvoranu za stolni tenis te dvoranu za fitness. Nova će se dvorana nalaziti pored postojeće, na površini od 23.000 m2. Njezina su osnova 3 rukometna terena. Bit će djeljiva na tri dijela, a osim rukometa, moći će se trenirati i nogomet, košarka, odbojka i tenis.  Dvorana će uključivati teleskopske tribine za 3.000 posjetitelja, pregradne zavjese, blackout zavjesu, audio/video opremu dostatnu za sportska događanja i MICE te brojne druge sadržaje. Energetski koncept bit će u skladu s volumenom, konstrukcijom i programom objekta. Najsuvremeniji sistem indirektnog strujanja zraka u prostoru baziran je na softverskoj kontrolnoj distribuciji svježeg zraka u prostorima velikog volumena.

 

2.    Nogometni kampus

Jedan od većih projekata je nogometni kampus u zoni Stella Marisa, a koji će izgradnjom dodatnih nogometnih terena, uz već postojeće, ukupno rezultirati s 10 nogometnih terena na jednom mjestu. U Umagu su se već na postojećim terenima u ovoj zoni odvijali nogometni kampovi svjetski renomiranih klubova kao što su Juventus i Barcelona. Osim navedenog, Umag za zimske i ljetne pripreme već godinama ugošćuje brojne prvoligaške nogometne ekipe iz cijelog svijeta. Najviši standard kojeg će ovaj kampus nuditi svakako će biti razlog povratka ovih ekipa, ali i dolazak novih brojnih klubova i reprezentacija na svjetskoj razini, u naš grad.

 

3.    Proširenje tenis zone u Stella Marisu

Ovim projektom planirana je zona površine 22.612 m2 za izgradnju tenis terena sa pratećim sadržajima. Uz ovoj je zoni planirana izgradnja dodatnih 17 tenis terena, što će u konačnici rezultirati s ukupno stotinjak tenis terena na području Umaga. Uz same terene, planirana je izgradnja centralne građevine s pratećim sadržajima tenisu, a u kojoj bi bili smješteni prostori za upravu i zaposlene, priručna skladišta, sanitarni čvorovi sa svlačionicama, prostori za uslužne, ugostiteljske i trgovačke djelatnosti.

Nogometni kampus i proširenje tenis zone u Stella Marisu

 

4.    Rekonstrukcija postojećeg sportskog igrališta kraj Osnovne škole Marije i Line

S jasnim ciljem ukidanja vizualnih i prostornih barijera prema samom kontekstu te otvaranja igrališta gradu i građanima, pristupilo se projektiranju, pazeći pritom na standarde, metode i principe projektiranja sportskih igrališta. Polaganjem kružnih elemenata, na postojeću morfologiju nasipa, povezuju se sva tri elemenata s kontekstom. Igralište bi na taj način postalo generatorom urbanog razvoja grada te mjesto druženja i okupljanja građana, sportaša i djece. Program se sastoji od dva košarkaška, jednog rukometnog i jednog polivalentnog igrališta dimenzija za mali nogomet, vježbališta na otvorenom, jame i zaletišta za skok u dalj, prostora za stolni tenis, igrališta za odbojku i igru graničara, poligona za slobodno penjanje te polja za bacanje kugle. Temelj projekta je, uz stvaranje preduvjeta za profesionalno i rekreativno bavljenje sportom, ujedno i generiranje pulsirajućeg javnog prostora i revitalizacija šireg centra grada.