Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Volonterstvo

Prema istraživanju Nacionalne zaklade, u Hrvatskoj volontira 5% građana. Na žalost, ni na području Grada Umaga brojke ne pokazuju optimističnije rezultate. Spoznaja građana o volonterstvu još uvijek nedovoljna, a uključenost ustanova, udruga i poduzeća u proces volontiranja vrlo niska. U cilju podizanja svijesti i širenju volonterstva, Grad Umag provodi niz aktivnosti koje bi trebale dovesti do ostvarenja željenih rezultata.

Jedna od aktivnosti kojom smo željeli potaknuti građane na volontiranje bila je dodjela nagrade volonterima godine s području grada Umaga, povodom Međunarodnog dana volontera. Ovom se nagradom želimo zahvaliti svima onima koji kontinuiranim ulaganjem svog vlastitog vremena, energije, znanja i iskustava, u svrhu pomoći drugima, predstavljaju ideal te promoviraju suživot u zajednici. Obilježavanjem Međunarodnog dana volontera i nagrađivanjem volontera godine, želja je pojam volonterstva približiti građanima te podići svijest o pomaganju potrebitima uopće. Osim čina proglašenja volontera godine za Umag, Grad Umag je zajedno sa Volonterskim centrom Istra i drugim organizacijama civilnog društva proveo projekt „Širenje volonterstva u zajednici“, odnosno niz aktivnosti s ciljem poticanja građana na volontiranje te organizacija civilnog društva i institucija na organizaciju volonterskog rada. S istim ciljem, Grad Umag je osmislio i vlastite volonterske knjižice, a prvi je grad u Istri koji volontiranje dodatno boduje prilikom dodjele stipendija umaškim studentima.

Svi građani Umaga koji žele volontirati i dati svoj doprinos razvoju zajednice u kojoj žive mogu se javiti Upravnom odjelu za opće poslove i društvene djelatnosti Grada Umaga.

Sve kontakte Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti možete pronaći ovdje.

Grad Umag-Umago dana 5.11.2019. godine objavljuje Javni poziv za dodjelu nagrade „Volonter godine 2019.“ kojeg možete pogledati ovdje.

Natječaj će biti otvoren do 15.11.2019. godine.