Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Umag ugostio prestižnu konferenciju „Regionalni dani EU fondova“

26.10.2018.

Umag, grad koji se kao jedini grad u Istarskoj županiji nalazi u TOP 10 ljestvici gradova koji su na najučinkovitiji način iskoristili i povukli europske fondove, danas je ugostio vrlo zanimljivu informativno-edukativnu manifestaciju „Regionalni dani EU fondova“, a u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova.

Nakon pozdravnog govora domaćina, gradonačelnika Grada Umaga Vilija Bassanesea, riječ je preuzeo državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, g. Velimir Žunac koji je predstavio rad Ministarstva te mogućnosti koji natječaji nude građanima.

Konferencija je započela vrlo dinamičnom i zanimljivom panel diskusijom pod nazivom „Razvoj Istre kroz EU fondove“ na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Bassanese, v.d. pročelnice Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije Ivana Dragišić, pomoćnica direktora Istarske razvojne agencije Tamara Kiršić, voditeljica Odjela za strateško planiranje i provedbu  programa i projekata EU pri Ministarstvu turizma Jelena Pavičić te umaški poduzetnici s iskustvom korištenja sredstava iz fondova Europske unije Jadranka Sever (Ordino Garden Umag) i Dean Jurdana (OPG Jurdana Farnažine, Umag)

Nastavno na panel diskusiju, uslijedila su stručna predavanja pod nazivom „EU fondovi kao mogućnost financiranja“ na kojima su predstavljeni aktualni i budući natječaji te interaktivna radionica „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike“ u okviru pripreme natječajne dokumentacije.

Posebno nas veseli veliki odaziv umaški poduzetnica i poduzetnika kao i građana koji su pokazali interes za korištenje fondova Europske unije te ovim putem imali priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, u svrhu jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.