Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Umag proslavio Dan Državnosti Republike Hrvatske

25.06.2019.

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske jutros, 25. lipnja 2019. godine,  na umaškom groblju te spomen obilježju posvećenom hrvatskim braniteljima, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen svim poginulim, preminulim  i nestalim braniteljima Domovinskog rata.

Vijence je položila delegacija Grada Umaga na čelu s umaškim gradonačelnikom  Vilijem Bassaneseom, njegovim zamjenikom Ivanom Belušićem,  predsjednikom Gradskog vijeća Juricom Šiljegom, vijećnicima, zatim predstavnicima Udruge HVIDRA, Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata - 154. brigada, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Udruge antifašističkih boraca te  brojnim građanima.

„Na današnji dan Sabor Republike Hrvatske donio je povijesnu odluku kao izraz volje hrvatskih građana, odluku o samostalnosti koju je u Domovinskom ratu trebalo znati očuvati i obraniti. Danas domovinu gradimo, čuvamo i branimo okrenuti budućnosti i novim izazovima, no nikad ne smijemo zaboraviti odgovornost razvijanja države koja se temelji na vrijednostima i idealima demokracije, zajedništva i slobode.

Svi mi u Hrvatskoj moramo biti svjesni da bez ljudi, bez građana, sve gubi smisao i zato se moramo suprotstaviti najvećem izazovu u 28 godina samostalnosti, a to je iseljavanje naših građana. Siguran sam da i taj problem možemo riješiti ali samo zajedničkim radom, razumijevanjem i odgovornošću. Naša mala zajednica je najbolji svijetli primjer razumijevanja, odgovornosti i zajedništva, jer u Umag se ljudi doseljavaju i žele živjeti. I to je naša najveća pobjeda. 

Dan državnosti nas podsjeća i daje potrebnu pozitivnu energiju, humanost, solidarnost i želju da pomognemo jedni drugima. Neka nam današnji dan bude nadahnuće i potvrda u tome koliko je važno imati jasne ciljeve, odlučnost i zajedništvo u njihovu postizanju.“ izjavio je gradonačelnik Bassanese u svom obraćanju te svima čestitao Dan državnosti Republike Hrvatske.