Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Umag-grad djece: započinje projekt izgradnje vrtića i škole u Murinama

11.09.2018.

Odgovornost prema javnom dobru i zajednici, stvaranje uvjeta za održivi razvoj, socijalna osjetljivost, a posebno briga o djeci, vrijednosti su koje u proteklih 10 godina obilježavaju naše projekte i investicije. Obrazovanje je temelj zdravoga društva, stoga hrabro nastavljamo s provođenjem projekta „Umag-grad djece“  kojim ćemo do 2020. godine rekonstruirati i izgraditi sve vrtiće i škole na području Umaga te svojoj djeci osigurati najbolje uvjete i najviše standarde obrazovanja, uz već besplatne vrtiće i udžbenike.

Tradicija svakog naselja je povijesno bogatstvo koje trebamo očuvati, a ulaganje u nove škole, vrtiće i nova dječja igrališta je ulaganje u budućnost i razvoj svakog našeg naselja, što je najbolji dokaz našega rada i skrbi o najmlađima.

Jučer je sazvana i održana 10. sjednica Gradskog vijeća Grada Umaga-Umago, sa primarnim ciljem donošenja Suglasnosti na početak realizacije projekta izgradnje novog dječjeg vrtića i škole u Murinama te izgradnju dječjeg igrališta Lokvini-Kmeti-Šaini, i to u dijelu uz bespovratna EU sredstva.

Nažalost, vijećnici oporbe navedene odluke nisu podržali.

Grad Umag će prema natječajnim uvjetima natječaja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te uvjetima raspisanog LAG-natječaja iz Lokalne razvojne strategije LAG-a Sjeverna Istra za tip operacija 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ prijaviti na natječaj projekt izgradnje nove odgojno-obrazovne ustanove u Murinama, kao i dječjeg igrališta na području MO Sv. Marija na Krasu.

Kako bi iskoristili europska sredstva koja su nam na raspolaganju, projekt izgradnje novog vrtića mora imati suglasnost Gradskoga vijeća, stoga smo iznimno ponosni što je većina vijećnika, izuzev vijećnika oporbe, na jučerašnjoj sjednici shvatila važnost projekta za sve buduće generacije Umaga i omogućila da se projekt nove škole i vrtića, kao i novog dječjeg igrališta, pokrene. Očekivana bespovratna europska sredstva uložit će se u izgradnju novog vrtića u Murinama, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na 7.522.000,00 kuna, i dječjeg igrališta Lokvini-Kmeti-Šaini, za koje će se izdvojiti gotovo 230 tisuća kuna.

Zahvaljujemo našoj razvojnoj agenciji Razum na uloženom trudu u pripremi EU projekta te svim vijećnicima Grada Umaga koji su svojim odgovornim radom i razumijevanjem omogućili da danas možemo započeti još jedno poglavlje stvaranja sigurne budućnosti za našu zajednicu.

Obavijesti

Sve obavijesti RSS

Novosti

Sve novosti RSS

Događanja

Sva događanja RSS