Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

U Umagu svečano obilježena ceremonija podizanja Plave zastave

07.06.2019.

Ceremonijom podizanja Plave zastave na plaži hotela Melia Coral for Plava Laguna svečano je obilježen čin podizanja Plavih zastava za ovu godinu u Umagu. Plava zastava, kao međunarodna ekološka nagrada koja se dodjeljuje plažama i marinama, simbol je očuvanog okoliša i pažnje koju čovjek posvećuje prirodi kao i sigurnosti kupanja i boravka na plaži.

Prilikom podizanja Plave zastave predsjednik Uprave Plave Lagune Neven Staver je naglasio: „S posebnim zadovoljstvom želim istaknuti da Umag i ove godine podiže Plave zastave, što je dokaz kvalitetne suradnje javnog i privatnog sektora i predanosti održivom razvoju.“ Posebno je zahvalio predsjedniku udruge Lijepa naša, na njegovoj inicijativi u promicanju svijesti  očuvanja turističke i ostale infrastrukture kroz program Plave zastave. „Ponosno mogu istaknuti, da su se svi glavni čimbenici u destinaciji opredijelili da svojom razvojnom i poslovnom politikom stvaraju prepoznatljiv turistički proizvod i novi tržišni identitet. Između ostalog, to znači kvalitativno unaprjeđenje turističkog prostora kojim upravljamo putem implementacije razvojnih mjera, koje će poboljšati prirodne resurse i povećati ekološku vrijednost cjelokupnog područja“, istaknuo je Staver.

U ime Grada ceremoniji je prisustvovala Floriana Bassanese Radin, zamjenica gradonačelnika. „Sjećam se podizanja prve Plave zastave 2001. godine na plaži Laguna u naselju Stella Maris. Ovo priznanje rezultat je dugogodišnjih napora usmjerenih u promicanje kvalitete ne samo boravka gostiju, već i života našeg stanovništva. Plava Laguna ima od Grada Umaga pouzdanog partnera u svim naporima usmjerenih na održivo  upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom našeg priobalja.“

Svečanost su uveličali i predstavnici turističkih zajednica Buja, Brtonigle i Umaga, načelnici policijskih postaja Umag i Poreč te zapovjednik  JVP Umag i načelnik Lučke uprave Umag, a nastupile su i umaške balerine iz plesnog centra „Carlotta Grisi“.

Plavu zastavu podigli su predsjednik uprave, g. Staver i  bračni  par Zanella iz Italije, dugogodišnji gosti hotela Melia Coral for Plava Laguna, koji u ovaj hotel dolaze još od 1976. godine.

Plava Laguna u Umagu  je podigla čak  7 Plavih zastava (plaža Kanova Camping Parka Umag, plaža Laguna Turističkog Naselja Stella Maris, plaža Katoro Turističkog Naselja Polynesia, plaža hotela Sol Sipar, plaža hotela Sol Umag, plaža hotela Sol Aurora i plaža  hotela Melia Coral).