Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

U Umagu obilježen dan Svih svetih

01.11.2017.

Dan Svih svetih, kad se s pijetetom prisjećamo naših najmilijih koji više nisu s nama, koji su ostavili trag i ispunili naše živote, a koji vječno žive u našim mislima i srcima, obilježili su predstavnici Grada Umaga polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na umaškom groblju. 

„Danas obilježavamo blagdan Svih svetih. Za sve nas je to poseban dan kada se s pijetetom prisjećamo svih onih koji više nisu s nama, a obilježili su i ispunili naše živote. Iako u tim trenucima osjećamo prazninu, moramo cijeniti i biti sretni što smo s njima mogli dijeliti život i biti dio zajedničkog života. Svatko od nas u tim sjećanjima ostaje sam u svojim mislima prisjećajući se trenutaka sa svojim najmilijima, dragim prijateljima, ili samo tek usputnim poznanicima. Sve nas to navodi da zastanemo i oslušnemo važnost našega života, razmišljajući uopće o njegovim temeljnim vrijednostima. Trenutak je to kada trebamo shvatiti sve pozitivne poruke koje nam život šalje.„ u svojem je obraćanju prisutnima poručio gradonačelnik Vili Bassanese.

Na obilježavanju su osim gradonačelnika, bili nazočni i zamjenici gradonačelnika Floriana Bassanese Radin i Ivan Belušić, gradski vijećnici, predstavnici udruga proizašlih iz domovinskog rata, udruga antifašističkih boraca, političkih stranaka te mnogobrojni građani.

Obavijesti

Sve obavijesti

Novosti

Sve novosti

Događanja

Sva događanja