Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

U Umagu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

05.08.2018.

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja,  4. kolovoza 2018. godine gradonačelnik Vili Bassanese, njegovi zamjenici Floriana Bassanese Radin i Ivan Belušić, pročelnik Ureda grada Diego Banković, predsjednik Gradskog vijeća Jurica Šiljeg, predstavnici udruga proizašlih iz domovinskog rata te ostali građani, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod centralnog križa na umaškom gradskom groblju, odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata.

 

„Danas, kada se prisjećamo jednog od najvažnijih dana naše moderne povijesti, pobjede u 'Oluji', slavimo pobjedu i zajedništvo. Vrijeme je ovo sjećanja na dane borbe za neovisnost i demokraciju. Sloboda, poštenje, pravednost i socijalna osjetljivost temeljne su sastavnice domoljublja koje moramo čuvati, njegovati i prenašati budućim generacijama.“ naglasio je gradonačelnik Vili Bassanese. 

Nakon groblja, položeni su vijenci te zapaljene svijeće i kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima u parku Humagum, čime je još jednom odana počast našim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima koji su svojom žrtvom omogućili da danas uživamo u miru i slobodi. Nakon položenih vijenaca, predstavnik branitelja i predsjednik „UHBDR-154.“ Mato Magdić  sve je prisutne podsjetio na doba Domovinskog rata i njegove žrtve s posebnim naglaskom na doprinos hrvatskih branitelja u stvaranju današnje samostalne domovine.

Obavijesti

Sve obavijesti

Novosti

Sve novosti

Događanja

Sva događanja