Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

U Boroziji održano 18. izdanje Susreta djece hrvatskih branitelja

06.09.2019.

U Umagu je održano 18. izdanje Susreta djece hrvatskih branitelja koji se tradicionalno odvija u Savudriji, a u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata i pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske. 

Susret je u ime Predsjednice RH, Premijera i Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske otvorio pomoćnik ministra hrvatskih branitelja, g. Dinko Tandara, a prisustvovali su i Monika Udovičić, izaslanica Predsjednika Sabora te predstavnici Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, Saveza izviđača Hrvatske, Grada Zagreba, Zagrebačkog Holdinga, kao i organizacijskog odbora Susreta.

Zamjenik gradonačelnika Grada Umaga Ivan Belušić pozdravio je brojne uzvanike i djecu te svima zaželio toplu dobrodošlicu i ugodan provod u našem gradu. „Siguran sam da će ovo vaše sudjelovanje ostati u nezaboravnom sjećanju te da ćemo se ponovno vidjeti iduće godine, ovdje, u Umagu.“ naglasio je Belušić u svom obraćanju.

U Savudriji je ovih dana boravilo petstotinjak djece iz cijele Hrvatske koja se natječu u raznim sportskim, umjetničkim i društvenim disciplinama. Cilj navedenih susreta je odgajati djecu na način da zavole domovinu, upoznavanjem njezinih ljepota i znamenitosti, kao blago koje moraju njegovati svojim stvaralaštvom, rukama i umom.

Obavijesti

Sve obavijesti RSS

Novosti

Sve novosti RSS

Događanja

Sva događanja RSS