Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Trinaest Umažanki putuje na maraton u New York

05.03.2018.

Da umaška Sportska rekreativna udruga „Olimpik“ iz dana u dan sve više iznenađuje, potvrđuje i činjenica kako se trinaest njenih članica ove godine sprema ostvariti cilj svakog trkača, pretrčati najpopularniji maraton na svijetu, TCS New York City Marathon. Umažanke su ovim povodom u petak, 2. ožujka 2018. godine stigle u posjet umaškom gradonačelniku Viliju Bassaneseu. U prostorima Grada Umaga dočekali su ih gradonačelnik te njegovi zamjenici Mauro Jurman i Ivan Belušić.

Maraton se održava 4. studenog o.g., a riječ je o najdužoj trkačkoj atletskoj disciplini koja se standardno izvodi na dionici od 42,195 km. Smatra se najtežom atletskom disciplinom i jednom od najtežih sportskih disciplina uopće.

„Našim činom želimo potaknuti i ostale žene i majke da budu aktivne te popularizirati žensko trčanje u našem gradu i šire.“ naglasile su Umažanke na samom prijemu.

Vrijedne trkačice koje u studenom planiraju „preko oceana“ su: Ana Benčić, Cristina Vojić Krajcar, Dunja Leka Brozić, Iva Nuić, Jana Benvegnu-Leban, Josipa Popović, Marina Melon Rotar, Mirjana Berač, Natalija Glavinić, Nena Mataija Valh, Rahela Černeka Jacin, Saša Rot Zankola i  Tisa Ćus Kovačić.

Prisjetimo se kako je 20. veljače 2018. godine, na svečanom proglašenju najboljih sportaša i sportskih radnika na području Grada Umaga, za najbolju žensku ekipu u 2017. godini proglašena upravo ekipa Sportsko rekreativne udruge „Olimpik“ u sastavu: Marina Rotar, Jana Benvegnu Leban, Cristina Vojić Krajcar i Rahela Černeka Jacin. Sportska rekreativna udruga „Olimpik“ diči se ustrajnim radom i trudom svih svojih članova, bili oni na počecima svoje „trkačke karijere“ ili pak imali već višegodišnje iskustvo u ovom popularnom sportu. „Olimpik“ broji više od 80 aktivnih punoljetnih članova te 20-tak djevojčica i dječaka.

Odlazak naših Umažanki u New York upravo u godini za koju je Umag okrunjen prestižnom titulom „Europski grad sporta 2018“, svakako predstavlja još jedno značajno poglavlje u ovoj lijepoj umaškoj sportskoj priči.

Prilikom posjeta, gradonačelnik i njegovi zamjenici su Umažankama zaželjeli  sreću na ovom najpopularnijem svjetskom maratonu, ali i u samoj fazi priprema, jer ih zasigurno do studenog čeka naporan rad. Sudjelovanje članica Olimpika u konačnici će svakako utjecati na jačanje pozitivnog imidža Umaga kao grada sporta.