Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Tradicija duga 11 godina: umaška posada stiže u Veneciju

28.08.2019.

Zahvaljujući besprijekornoj suradnji Zajednica Talijana Umaga i Savudrije, a uz podršku Grada Umaga i Turističke zajednice grada Umaga, i ove će se godine, po jedanaesti put u povijesti, umaška zastava vijoriti na stoljetnoj venecijanskoj kulturno-povijesnoj manifestaciji Regata Storica.

Tako su ponosnu umašku posadu na današnjoj konferenciji za medije predstavili Floriana Bassane Radin, zamjenica gradonačelnika Grada Umaga, ujedno i predsjednica ZT „Fulvio Tomizza“ Umag, Silvano Pelizzon, predsjednik ZT Savudrija te Milovan Popović, direktor umaške Turističke zajednice.

Poznato je kako je Regata storica, ili povijesna regata, najznačajnija venecijanska fešta koja je opstala kroz više od sedam stoljeća. Ona slavi umijeće veslanja, što je i povijest same Venecije te se održava svake prve nedjelje u rujnu. Višestoljetnu povezanost mora, brodova, vesala i veslača u Veneciji ove će godine, po jedanaesti put, uprizoriti ekipa savudrijskih i umaških veslača, koji će kroz način veslanja, takozvani voga alla veneta (veslanje u stojećem stavu), prezentirati dio zajedničke nematerijalne kulturne baštine. Svečana povorka i natjecanje veslača odvijat će se na glavnoj poveznici grada, kroz Canal Grande, s ciljem ispred palače Ca' Foscari, gdje se nalazi i Machina – plutajuća svečana loža, epicentar svihdogađanja i cilj regate.

Predstavnici Umaga na Regati ove će godine biti: Silvano Pelizzon, Ottavio Visintin, Alessandro Pelizzon, Danilo Latin, Dario Dobrović, Roberto Sirotić, Daniele Turcovich i Renzo Turcovich.

Obavijesti

Sve obavijesti RSS

Novosti

Sve novosti RSS

Događanja

Sva događanja RSS