Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

SVJETSKI DAN SVJESNOSTI O AUTIZMU - Otvoreno pismo javnosti: DOSTA NAM JE!

02.04.2019.

Dosta nam je puštanja plavih balona AUTIZAM 12.000 2. travnja, kada se obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Dosta nam je malih članaka s malim fotografijama u regionalnom listu kao znak suosjećanja s djecom iz autističnog spektra…

Ne želimo više raditi posao države, države koja treba djeci s TUR omogućiti ranu intervenciju, stručnu pomoć i podršku, njima, kao i članovima njihovih obitelji, neovisno o tome gdje žive u Hrvatskoj. A što kada krenu u školu, postanu punoljetni, kad njihovi roditelji ostare? Tko će se brinuti o njima?

Potrebno je voditi cjeloživotnu skrb o djeci s TUR i osobama s invaliditetom!

Mi u udrugama ne možemo nositi sustav na vlastitim leđima! To mogu samo ministarstva, koja se trebaju dogovoriti i napokon početi rješavati probleme! Naša pravobraniteljica gđa. Anka Slonjšak redovito u Saboru podnosi Godišnja izvješća, no zanima nas sluša li tko? Čita li tko ili to nikoga ne zanima?

Udruga „Pružam ti ruku  - Ti porgo la mia mano“ ima Strateški plan razvoja, ali ga ne možemo realizirati jer nemamo dovoljno redovitih dotacija.

Jedino nas naš grad, Grad Umag redovito financira, dok su svi drugi izvori financiranja nesigurni, sporadični te ovise o empatiji pojedinaca.

Kao neprofitna udruga, kako bi preživjeli i mogli funkcionirati, moramo naplaćivati usluge koje pružamo, iako bi iste trebale biti besplatne.

DOSTA NAM JE!

DOSTA NAM JE ČEKANJA!

TREBA NAM STRATEGIJA, TREBAJU NAM PLANOVI, ROKOVI, REALIZACIJA!

 

ZA predškolsku djecu s TUR, ZA školarce, ZA odrasle osobe s autizmom ZAHTJEVAMO inkluzivno obrazovanje na svim nivoima. Želimo da se djeca s TUR i osobe s invaliditetom bave sportom, da imaju primjerenu zdravstvenu skrb, da se uključe na tržište rada, da im se omogući život u stambenim zajednicama. Želimo da budu ljudi, da ih se vidi, da ih se integrira, da ih se tretira ravnopravno. Želimo da budu sudionici i sukreatori društva, jer nam upravo oni oplemenjuju svijet u kojem živimo.

TO ŽELIMO - SADA,  OVDJE,  ODMAH!        

 

                                                                          

UDRUGA “PRUŽAM TI RUKU” UMAG - ASSOCIAZIONE “TI PORGO LA MIA MANO” UMAGO

Slavica Renko

Obavijesti

Sve obavijesti RSS

Novosti

Sve novosti RSS

Događanja

Sva događanja RSS