Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Svečano započelo 17. izdanje Susreta djece hrvatskih branitelja u Boroziji

28.08.2018.

Danas, 28. kolovoza 2018. godine, svečano je otvoreno 17. izdanje Susreta djece hrvatskih branitelja koji se tradicionalno odvija u Savudriji, a u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata i pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske.

Zamjenik gradonačelnika Grada Umaga Ivan Belušić pozdravio je brojne uzvanike i djecu te svima zaželio toplu dobrodošlicu i ugodan provod u našem gradu. „Siguran sam da će ovo vaše sudjelovanje ostati u nezaboravnom sjećanju te da ćemo se ponovno vidjeti iduće godine, ovdje, u Umagu.“ naglasio je Belušić u svom obraćanju.

Susret je u ime Predsjednice RH, Premijera i Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske otvorio ministar, g. Tomo Medved, a prisustvovali su i Monika Udovičić, izaslanica Predsjednika Sabora, Zamjenica župana Istarske županije Sandra Ćakić Kuhar te predstavnici Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, Saveza izviđača Hrvatske, Grada Zagreba, Zagrebačkog Holdinga, Državne uprave za zaštitu i spašavanje kao i organizacijskog odbora Susreta.

U Savudriji će ovih dana boraviti petstotinjak djece iz cijele Hrvatske koja se natječu u raznim sportskim, umjetničkim i društvenim disciplinama. Cilj navedenih susreta je odgajati djecu na način da zavole domovinu, upoznavanjem njezinih ljepota i znamenitosti, kao blago koje moraju njegovati svojim stvaralaštvom, rukama i umom.

Obavijesti

Sve obavijesti RSS

Novosti

Sve novosti RSS

Događanja

Sva događanja RSS