Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Sudionici Erasmus+ projekta „LOVE LIFE“ posjetili umašku Gradsku upravu

11.02.2020.

Jučer, 10. veljače 2020. godine, Gradu Umagu su u posjet stigli sudionici Erasmus+ projekta „LOVE LIFE“, čiji je partner Osnovna škola Marije i Line. Tako su u Gradsku vijećnicu stigli učenici, profesori i učitelji iz Njemačke, kao glavni koordinatori Projekta, te Poljske, Grčke, Italije i Umaga, i to ukupno 13 stranih učitelja i 42 učenika u dobi od 12 do 17 godina. Goste je dočekao zamjenik gradonačelnika Grada Umaga Ivan Belušić, koji je pozdravio sve prisutne, zaželio im toplu dobrodošlicu u naš grad, predstavio Umag putem vidio projekcije, a na samom kraju uručio predstavnicima država Monografiju Grada Umaga. Ovom su prigodom i predstavnici država sudionika g. Belušiću uručili poklone iz svojih krajeva kao znak zahvale i sjećanja na ovaj hvalevrijedan projekt.

Projekt, čija je realizacija pokrenuta 1. rujna 2018. godine, je u potpunosti financiran iz bespovratnih sredstava EU u ukupnom iznosu od 180.000 eura, a usmjeren je ka poboljšanju samopouzdanja, društvenih vještina i emocionalne inteligencije kod učenika. Uključuje brojne aktivnosti na razini partnerstva i na razini škola koje pridonose razvoju njihove pozitivne osobnosti u cilju pronalaženja modela za uspješan život u cjelini. Naime, prema brojnim znanstvenim istraživanjima, današnjim učenicima je sve teže naći mjesto u društvu i samostalno razvijati vrijednosti koje im omogućuju da budu aktivni i produktivni sudionici u svojem socijalnom okruženju.

Projekt je podijeljen u šest radnih modula od kojih se pet bave emocionalnim, društvenim, fizičkim, mentalnim i duhovnim blagostanjem, a posljednji obuhvaća sve što se naučilo tijekom projekta, završno vrednovanje i evaluaciju rada. Za vrijeme pet projektnih tjedana sudionici iz svih pet škola aktivno su uključeni u aktivnosti učenja, poučavanja i usavršavanja koje se baziraju na gore spomenutim dimenzijama zdravlja i blagostanja. Projektni tjedni održavaju se u svim državama sudionicima Projekta, a na njima sudjeluje po tri učitelja i četvero učenika iz svake partnerske škole. 

Ovaj je tjedan upravo umaška škola domaćin, koja je priredila bogat i zanimljiv program, niz radionica za učenike i učitelje, u okviru projektnih aktivnosti iz Modula 4 "Love your Mind".

Po završetku dvogodišnjeg projekta, svi sudionici bi trebali osvijestiti važnost emocionalne inteligencije u obiteljskim, vršnjačkim, društvenim i profesionalnim odnosima s drugima.

Tijekom trajanja projekta proizvest će se brojni materijalni i digitalni uraci, koristeći široku lepezu dostupnih online digitalnih alata, platformi i aplikacija koji će biti objavljeni na službenoj web stranici Projekta, eTwinning platformi, YouTube kanalu, Pinterest platformi, blogu i društvenim mrežama. Planirana i je objava članka o projektu na Wikipediji i kreiranje e-knjige pod nazivom “Tajne učenja”.

 

Izvor: Osnovna škola Marije i Line