Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Prepun umaški Trg uz Lidiju Bačić zaokružio uspješno deveto izdanje Umagičnih blagdana

01.01.2019.

Umažanke i Umažani su ušli u Novu 2019. godinu sa stilom. Atraktivna i zabavna Lidija Bačić, kao što smo i očekivali, dupkom je napunila umaški Trg slobode, koji je prštao od pozitivne energije, zabave i veselja. Tisuće građana i turista otpratilo je staru godinu uz visoku koncentraciju dobre zabave, plesa, smijeha i zajedništva. Tako je deveto izdanje tradicionalne božićne manifestacije „Umagični blagdani-Natale Umagico“ točku na kraj ove prekrasne blagdanske priče, stavilo na najljepši mogući način. No, „happy end“ umaške bajke predstavlja tek početak nove uspješne umaške godine.

Umagični su blagdani, podsjetimo, od 6. pa sve do 31. prosinca produženim vikendima u centru grada u Umagičnom selu nudili veliku paletu izvanrednih manifestacija, za velike i male, za sve ukuse i generacije.

Umagična bajka u organizaciji Grada Umaga, Ustanove Festum i Turističke zajednice grada Umaga, uz financijsku potporu hotelske kompanije Plava laguna d.d., u naš grad dovela je zvučna imena i zabavne izvođače iz svijeta glazbe, koji su, uz brojne točke naših sugrađana, originalne rukotvorine na sajmu te ukusnu gastro ponudu ugostitelja na „Umagičnim“ štandovima, Umag pretvorili u pravu blagdansku idilu.

Ove su godine, uz nešto drugačiji blagdanski ambijent, božićne kućice i štandovi nudili originalne rukotvorine, suvenire te razne simbole nadolazećih blagdana. Bajkovite kućice sajma bile su prepune slatkih i slanih delicija koje su oduševile posjetitelje. Ako izdvojimo kuhano vino, domaće pivo, domaće rakije i likere, tople koktele, toplu čokoladu, istarske kobasice i kupus, šunku u kruhu, wafle, sir, suhomesnate proizvode, hamburgere, kuhanu domaću špaletu te mnoga druga gastro iznenađenja kojima nitko nije mogao odoljeti, tad smo svjesni da je i ove godine božićna manifestacija predstavljala pun pogodak.

U jutarnjim satima petkom, subotom i nedjeljom program je nudio razne  glazbene i zabavne manifestacije, kao što su matineje za najmlađe, dječje radionice Društva „Naša djeca Umag“, nastupi Puhačkog orkestra „Naša sloga“, zbora „Korona“, vokalne skupine „Istravaganti“, mažoretkinja, Cheerleadersica, plesnih skupina Blue Dream, Country Fitness, Zajednice Talijana i Zvjezdica 50+, glazbeni repertoar benda „Angelica & the Devill's“ za Badnjak uz kušanje ukusnog bakalara za sve građane, dok je jutro 26. prosinca bilo rezervirano za energičan bend „Techno Vikings“, kao i HO HO HO run utrku u organizaciji SRD Olimpik, koja je i ove godine okupila preko 400 sudionika te prikupila značajna sredstva u humanitarne svrhe.

U večernjim je satima pak, tijekom Umagičnih blagdana Umag ugostio niz zvučnih imena glazbene scene. Umagični je večernji program 6. prosinca otvorila izvanredna grupa „Nola“, a vikendima su slijedile fantastične grupe kao što su „Febra“, „SupercoverBend“, „Edi East Trance Blues“, „Master bend“, „Tri Kralja“,„Groovers“ i „Molly“. No,  večernji su program dodatno obogatili od publike iznimno voljeni Neno Belan & Fiumens, dok je ovogodišnji božićni koncert u Umagičnoj dvorani bio rezerviran za vrhunske glasove Bojana Jambrošića i Nine Kraljić koji su svojim jedinstvenim izvedbama brojnu publiku ostavili bez daha.   

Bogat program Umagičnih blagdana 31. prosinca preselio je na Trg slobode kojeg je svojim uvijek originalnim i zabavnim performansom napunila fantastična Lidija Bačić. Umaški Trg prepun veselih i nasmijanih posjetitelja na najbolji je način Lidija uvela u Novu 2019. godinu. Uz Lidiju, ostatak je večeri sve prisutne zabavljao DJ Endi, koji je zadržao brojnu publiku na Trgu sve do svitanja zore. A, točno u ponoć Umag je zasjao pod svjetlima spektakularnog vatrometa koji je oduševio sve generacije.

Ovogodišnje deveto izdanje Umagičnih blagdana nudilo je bogat i raznolik program u prekrasnoj blagdanskoj atmosferi novonastalog Umagičnog sela, a već kreću pripreme za sljedeće jubilarno deseto izdanje za koje već sad možemo najaviti vrhunsku zabavu uz niz noviteta i iznenađenja za sve ukuse i generacije! 

Koristimo priliku u ime Grada Umaga, Ustanove Festum te Turističke zajednice grada Umaga, svim sugrađankama i sugrađanima još jednom zaželjeti uspješnu i veselu Novu 2019. godinu!

 

Photos by: Tea Štokovac i Merlo de Graia

Obavijesti

Sve obavijesti RSS

Novosti

Sve novosti RSS

Događanja

Sva događanja RSS