Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Položen kamen temeljac za gradnju POS-ovih stanova u Umagu

01.08.2012.

U Umagu su dana 31. srpnja 2012. godine, gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese i Jasna Vrbanić, zamjenica direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) potpisali Ugovor o međusobnim pravima i obvezama u pogledu izgradnje stambene građevine prema provedbenom programu društveno poticane stanogradnje (POS stanovi), uz nazočnost  Ivana Vrdoljaka, ministra graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske i Tamare Marić, pomoćnice direktora APN-a iz odjela za ugovaranje zemljišta i izgradnju. Nakon potpisivanja Ugovora,  na gradilištu Komunela Potok položen je „kamen temeljac“ za stambenu zgradu prema Programu POS-a.

Ministar Ivan Vrdoljak, iskazao je zadovoljstvo na pokretanju izgradnje POS-ovih stanova u Umagu, te čestitao gradonačelniku Grada Umaga što je prepoznao Program POS-a kojim se rješava stambeno pitanje građana. Ministar je ujedno rekao  kako je upravo Grad Umag pozitivan primjer koji je prepoznao vrijednost programa s kojim će se zaposlenost u gradu zadržati, a s vremenom i povećati. Ujedno je najavio da primjer slijede Split, Osijek i Zagreb, koji su krenuli s pripremnom dokumentacijom za izgradnju POS-ovih stanova.

Gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese izjavio je da je projekt  POS-ovih stanova jedan od najuspješnijih projekata stanogradnje u Hrvatskoj, u kojem je bila potrebna suradnja Ministarstva graditeljstva, APN-a i Grada Umaga. Gradonačelnik je najavio da će Grad Umag.

nastaviti s programom poticane stanogradnje dok se ne riješe potrebe građana s prioritetne liste. Poticana stanogradnja očituje se u tome da građani mogu kupiti stan na rok otplate od 30 godina, uz učešće od 15%, s godinom dana počeka, a kupljeni stan je ujedno i garancija banci za  odobreni kredit.

Stambena zgrada na lokaciji Komunela Potok, osigurat će rješavanje stambenog pitanja za 39 podnositelja zahtjeva odnosno obitelji. Na 1.999,44 m2 , biti će izgrađeno 14 garsonijera, 12 jednosobnih stanova, 7 jednoiposobnih, 5 dvosobnih i 1 dvoiposobni stan. Cijena stana biti će cca 890,00 €/m2 .  Dovršetak gradnje očekuje je u svibnju 2013. godine