Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Umagu obilježen Dan neovisnosti

09.10.2018.

Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske, u ponedjeljak, 8. listopada 2018. godine, u jutarnjim su satima na umaškom groblju i kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima, položeni vijenci te je odana počast poginulim i preminulim braniteljima zahvaljujući kojima danas živimo u svojoj, neovisnoj Republici Hrvatskoj.

Polaganju vijenaca prisustvovala je delegacija Grada Umaga predvođena zamjenicima gradonačelnika Florianom Bassanese Radin i Ivanom Belušićem, te predsjednikom Gradskog vijeća Juricom Šiljegom. U prisustvu vijećnika, članova udruga proizašlih iz Domovinskog rata te udruga antifašističkih boraca Bujštine, kao i brojnih građana, Belušić se obratio nazočnima čestitavši svima Dan neovisnosti, a potom i izrazivši zahvalnost onima koji su dali svoj doprinos te bili dionici stvaranja slobodne nam Hrvatske.

„Na današnji se datum sastajemo ne bi li izrazili ponos i duboku zahvalnost prema svima onima koji su doprinijeli stvaranju naše domovine. Ustrajnost u borbi za neovisnost i priznanje Hrvatske bila je snažnija od svih prepreka, a vjera hrvatskih građana nikada nije bila upitna. Naši su hrvatski branitelji stvorili temelje današnje demokratske države te im ovim činom odajemo zasluženu počast. Hvala vam što ste dali svoj doprinos u stvaranju neovisne domovine.“ istaknuo je Belušić.

Obavijesti

Sve obavijesti RSS

Novosti

Sve novosti RSS

Događanja

Sva događanja RSS