Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

OŠ Marije i Line obilježila Europski dan stranih jezika

26.09.2019.

Povodom Europskog dana stranih jezika, Osnovna škola Marije i Line te Aktiv stranih jezika organizirali su prigodni program kojim je na najljepši način obilježen ovaj važan dan. Tako se 26. rujna 2019. godine u dvorištu škole okupilo mnoštvo školaraca te njihovih učiteljica, učitelja, profesorica i profesora, a program su pratili i ravnateljica Sanja Zakinja, pročelnik Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Slaviša Šmalc te ravnateljica Ustanove Festum Larisa Gašperini.

Vijeće Europe i Europska komisija proglasili su 26. rujna Europskim danom jezika koji se obilježava još od 2001. godine. Na taj se dan slavi jezična raznolikost kontinenta s više od 200 europskih jezika, 24 službena jezika EU-a, uključujući hrvatski, i tri pisma. Uz to, u Europi se govori oko 60 regionalnih i manjinskih jezika.

Cilj obilježavanja Europskog dana jezika, među ostalim, poticanje je ljudi svih dobi na učenje jezika.  Znanjem jezika olakšava se povezivanje s drugima, šire obzori i ruše kulturni stereotipi.

Obilježavanje ovog dana započelo je anketiranjem svih djelatnika OŠ Marije i Line, nakon čega je uslijedio bogat programu u kojem su sudjelovali 3.C razred u vodstvu učiteljice Sanje Ošaben te profesorice Vesne Srdoč Lekšan, 4.B razred u vodstvu profesorice Alenke Banić Juričić, 4. B i D razredi u vodstvu profesorice Tee Kolarić Deklić, 5. razred u vodstvu profesorice Darije Barbić Bilić i Tamare Kleut te Matija Klaj u vodstvu profesorice Darije Barbić Bilić.

Nakon priredbe, organiziran je i kviz za 6. B, 6. C, 7. A i 7.D razred.

U organizaciji manifestacije i ukrašavanju škole sudjelovale su i ostale profesorice stranih jezika, i to  Jasenka Ružić, Sara Sodomaco, Sara Dabić, Iva Tonello i Martina Baljak te učiteljica likovne kulture Danica Sardelić, dok je tehničku podršku dao profesor iz Glazbene škole Vjekoslav Crnobori.