Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Nova ulaganja u umašku osnovnu školu

01.02.2019.

Delegacija Grada Umaga, predvođena gradonačelnikom i resornim pročelnikom, obišla je 31. siječnja o.g. prostorije Osnovne škole Marije i Line Umag ne bi li se sastala s novoizabranom ravnateljicom Sanjom Zakinja  te s istom razgovarala o budućim planovima razvoja OŠ Marije i Line. Ujedno, novoj je ravnateljici predena i informatička oprema u vrijednosti od gotovo 70.000,00 kn.

Naime, u okviru projekta kompletne informatizacije umaške osnovne škole, a koju pohađa više od 800 učenika s područja Umaga, Grad Umag je kupio nova računala ne bi li se adekvatno opremio kabinet za informatiku i time omogućio još bolji razvoj i napredak naših najmlađih.

Navedena su računala samo dio novih ulaganja u umaški obrazovni sustav, naglasili su pročelnik Slaviša Šmalc i gradonačelnik. “Namjera nam je podići kvalitetu radnih uvjeta u našim školama. U tom smjeru, najavljujemo i veliki projekt energetske obnove OŠ Marije i Line težak čak 22 milijuna kuna, uz financiranje iz EU fondova, zahvaljujući kojem želimo podići kvalitetu obrazovnog procesa. Osim toga, u planu je i unutarnje uređenje.” izjavio je između ostalog gradonačelnik Bassanese, dok je pročelnik dodao kako se projekt digitalizacije i informatizacije škole provodi u suradnji s Ministarstvom obrazovanja, koje je Umagu osiguralo dodatnu opremu u vrijednosti od gotovo 50.000,00 kuna.

Delegaciju su u ime škole ugostile gđa. Katarina Crnković Polić, školska pedagoginja koja je obnašala funkciju v.d. ravnateljice, te novoizabrana ravnateljica Sanja Zakinja. Gđa. Zakinja se zahvalila na vrijednoj donaciji i odličnoj suradnji te dodala kako je informatizacija škole potreba za sve učenike, ali i nastavnike, uzmemo li u obzir činjenicu da se informatika uvodi kao izborni predmet već od prvog razreda iduće godine. „Suradnja s Gradom je na najvišoj razini, a veselimo se i početku radova na energetskoj obnovi zgrade, koja će ubrzo zasjati u novom svjetlu.“ dodala je Zakinja.