Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Muftija posjetio Grad Umag

13.03.2018.

U petak, 9. ožujka 2018. godine Muftija dr. Aziz ef. Hasanović i šef Kabineta mr. Nermin Botonjić posjetili su Grad Umag i Medžlis islamske zajednice Umag. U pratnji glavnog imama Elvedina ef. Posavljaka i predsjednika IO-a MIZ Umag Omera Horozovića, u prostorima Grada Umaga susreli su se s gradonačelnikom Vilijem Bassaneseom te njegovim zamjenicima Maurom Jurmanom i Ivanom Belušićem.

Sastanak je protekao u izuzetno prijateljskom ozračju gdje se na obostrano zadovoljstvo moglo konstatirati kako se rad i trud na zajedničkim vrijednostima uvijek isplate. Ovom prigodom se Muftija dr. Aziz ef. Hasanović zahvalio gradonačelniku, kao i cjelokupnoj gradskoj administraciji, na nesebičnoj potpori Islamskoj zajednici i njenim organima te naglasio kako govorimo o gotovo istim ciljevima, jer članovi Islamske zajednice su u konačnici vrijedni građani grada Umaga koji svojim radom i doprinosom sudjeluju u kreiranju umaške svakodnevice.        

Gradonačelnik grada Umaga Vili Bassanese je istaknuo svoju opredijeljenost ka europskim i svjetskim standardima te ukazao na mnoge projekte koje je Grad Umag realizirao, a kojima ima tendenciju povećanja razvoja privrednih i turističkih kapaciteta. Posebno se osvrnuo na osobitost našega grada kazavši kako je Umag bio, i bit će, grad za čovjeka i po mjeri čovjeka temeljeći se  na univerzalnim vrijednostima koje Umag nastoji njegovati i razvijati.                                     

Na susretu je bilo riječi i o svečanom otvorenju Islamskog kulturnog centra u Umagu koji je predviđen za 28. travnja o.g.. Planovi i pripreme za svečano otvorenje IKC Umag su već započeli, a glavni imam Elvedin ef. Posavljak upućuje poziv svima koji žele nazočiti ovom povijesnom događaju.

Nakon susreta, Muftija je posjetio Islamski kulturni centar Umag te izrazio svoje zadovoljstvo kazavši kako je Islamski kulturni centar Umag, u estetskom i praktičnom smislu, ono što ustvari treba Islamskoj zajednici, muslimanima, a u konačnici i svim sugrađanima na području grada Umaga i okolice.