Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Ljeto, Umag i Moela – savršeni recept za uspjeh i zabavu

26.08.2019.

Ovogodišnje 9. izdanje Fešte Moela, jedne od najvećih i najposjećenijih humanitarnih fešti na području Umaga, u najmanju je ruku oduševilo brojne sugrađane i posjetitelje koji su od samog jutra pohrlili na „Afriku“ ne bi li sudjelovali na fešti rekordne posjećenosti ikada. Stoga velike pohvale idu organizatorima, članovima MO Moela, ali i marljivim volonterima koji se nisu „štedjeli“, već su radom, ljubavi i trudom ispisali još jednu prelijepu humanitarnu priču.

U subotu  24. kolovoza 2019. godine od ranih je jutarnjih sati sve bilo spremno za feštu koja je nudila pregršt događaja, od raznolike ukusne gastro ponude, do brojnih sportskih i drugih natjecanja, kao i vrhunske večernje zabave. Sve je krenulo već u 11:00 sati s biciklijadom na 25 km, šampanj turnirom u odbojci na pijesku te četvrtim plivačkim memorijalnim maratonom „Noa Zelić“, koji je ove godine okupio rekordnih 144 sudionika (pogledajte rezultate). Na terenima Nogometnog kluba Moela odigrale su se utakmice za djecu i seniore, a ne smijemo zaboraviti i podvodni ribolov te tradicionalni turnir u briškuli i trešetama. Oko ponoći, obalu plaže Afrika i ove su godine posjetitelje očarale batane koje su se vratile s lova na sviću, a čiji je ulov doniran. U plemenitu humanitarnu akciju Moele uključila se i velika grupa roditelja i djece koji su prodavali dječje rukotvorine te sav prikupljeni novac donirali u humanitarne svrhe.

No, fešta ne bi bila fešta bez dobre zabave i glazbe. Tako su prepunu Afriku do kasno u noć zabavljali članovi Fun Box Band-a, koji su rasplesali veselu publiku raznovrsnim domaćim i stranim repertoarom.

Fešti nisu odoljeli ni gradonačelnik Bassanese, njegovi zamjenici te predsjednik umaškog Gradskog vijeća, a veseli i činjenica da je posjećenost bila zaista rekordna. Ako k tome pridodamo činjenicu kako upravo ova manifestacija svake godine prikuplja sve veća sredstva namijenjena zajednici i potrebitim obiteljima, tad je zadovoljstvo organizatora, brojnih volontera, ali i građana Umaga zasigurno još i veće.

Veliko HVALA svim ljudima dobre volje na ovoj čarobnoj fešti, koju ćemo zasigurno pamtiti još dugo. Pripreme za 10. jubilarno izdanje Fešte Moela službeno započinju!

 

 

Rezultate sportskih natjecanja pogledajte ovdje.

Slike: Ured Grada / Martina Vedo

Obavijesti

Sve obavijesti RSS

Novosti

Sve novosti RSS

Događanja

Sva događanja RSS