Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Istravaganti-zvijezde ovogodišnjeg festivala u Bratislavi-Ružinov

01.10.2018.

U okviru tradicionalnog susreta glazbenih i plesnih skupina „Ružinovské Hodové Slávnosti“ u organizaciji grada Bratislave–Ružinov, proteklog su vikenda, od 28. do 30. rujna 2018. godine, delegacija Grada Umaga i vokalna skupina Istravaganti ugošćeni u bratimljenom gradu.

Gradonačelnik Bratislave-Ružinov Dušan Pekár te njegovi zamjenici, Martin Pener i Marian Gajdoš, srdačno su dočekali Umažane, a delegacija je pritom prisustvovala svečanom prijemu. Navečer je za građane Bratislave-Ružinov te goste iz njegovih bratimljenih gradova, priređen fantastičan koncert Gorana Karana i grupe „Vagabundo“.

Subota je protokolarno bila rezervirana za svečani ručak i prijem stranih delegacija iz Hrvatske, Mađarske (Tapolca), Češke (Znojmo) i Gruzije (Mitskheta). Tom su prigodom razmijenjeni pokloni te riječi podrške i želje za nastavkom dobre suradnje i prijateljstva. Istoga je dana, u popodnevnim satima, gradonačelnik Pekár otvorio festival „Ružinovské Hodové Slávnosti“ na kojem je nastupila jedinstvena vokalna skupina Istavaganti koja je u Parku Andreja Hlinku privukla veliki broj posjetitelja te svojim izvedbama oduševila rasplesanu publiku. Istravaganti, pod vodstvom Sergija Bernicha, svojim su bogatim repertoarom predstavili publici Umag i Istru, a brojne posjetitelje su "počastili" i raznim izvedbama na talijanskom jeziku, kao i drugim svjetski poznatim djelima. Subotnji je dan završio svečanom večerom delegacija i istaknutih članova ružinovskog društva.

Dugogodišnje hrvatsko-slovačko bratimljenje temelji se na razmjeni iskustava, informacija, znanja u područjima javnog života i rada lokalnih samouprava, budući da oba grada dijele sličnu problematiku s područja komunalnog sustava i društvenih djelatnosti, kao i razvojnih projekata. Od bratimljenja, 2004. godine, Umag i Bratislava-Ružinov sve intenzivnije i kvalitetnije surađuju, a ova se suradnja pokazala  vrlo produktivnom u smislu održivog i sinergijskog razvoja dvaju gradova.

 

Obavijesti

Sve obavijesti RSS

Novosti

Sve novosti RSS

Događanja

Sva događanja RSS