Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese u najužem izboru za najboljeg europskog gradonačelnika srednje i jugoistočne Europe za 2019. godinu

31.05.2019.

U organizaciji direkcije Europske nezavisne agencije za područje srednje i jugoistočne Europe, u okviru tradicionalnog regionalnog „Europskog izbora“ u kategoriji „Europski Najgradonačelnik“, reprezentativni Međunarodni žiri odlučio je da je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese ušao u najuži izbor od tri kandidata za dodjelu prestižne nagrade za izvanredne rezultate i sjajne uspjehe u vođenju grada.

Nagrada se dodjeljuje na prijedlog više privrednih komora, udruženja, tvrtki i uvaženih pojedinaca, a podržana je od pojedinačnih državnih struktura te članova žirija iz zemalja regije. Izabranom gradonačelniku pripada „Kristalna statua i Zlatna plaketa-Europski Najgradonačelnik“. Ovim je povodom gradonačelnik Umaga Vili Bassanese pozvan na svečanu dodjelu koja će biti održana 04. srpnja 2019. godine u Sarajevu na tradicionalnoj prigodnoj svečanosti za izbor najboljeg managera, najbolje tvrtke i najuspješnijih osoba godine za područje srednje i jugoistočne Europe. Prošlogodišnji dobitnik prestižne nagrade u navedenoj  kategoriji  je gradonačelnik Graza, g.Siegfried Nagl. Međunarodni žiri, na čelu s predsjednikom Viborom Milićem, koji je ujedno predsjednik uprave „Holdinga Zepter“ iz Varšave, prilikom biranja najuspješnijeg europskog gradonačelnika primjenjuje precizne i konkretne kriterije, a temelj istih su van serijski, iznimni rezultati ostvarenog rada.

„Biti među tri najbolja gradonačelnika srednje i jugoistočne Europe temeljem odluke međunarodnog neovisnog stručnog žirija, za mene je iznimna čast. Ovaj uzak izbor rezultat je 10-godišnjeg kontinuiranog i predanog rada te truda koji je prepoznat i na europskoj razini. Potvrda je to da smo na pravom putu. Osjećam ponos i neopisivu motivaciju da i dalje s izrazitim veseljem i entuzijazmom, sa svojim zamjenicima i cijelim timom, gradim perspektivu i budućnost našega prekrasnog grada Umaga.“ izjavio je s oduševljenjem Bassanese.