Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Grad Umag svim svojim stanovnicima osigurao nove besplatne parkinge u centru

24.07.2019.

Nakon što je početkom lipnja uveden potpuno novi i suvremeni sustav naplate parkinga “ParkWallet”, a koji omogućava plaćanje parkinga s pametnog telefona kreditnom karticom, Grad Umag je na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća svim svojim građanima osigurao besplatno korištenje dodatna četiri velika parkinga, što sada ukupno čini 5 besplatnih parkinga na području samog centra grada.

Naime, od 1. lipnja 2016. godine svi građani s prebivalištem na području Umaga i prometnom dozvolom izdanom od strane Policijske postaje Umag, besplatno i bez ograničenja koriste veliki parking na obali, i to 365 dana u godini. No, kako se Umag, kao i njegovo stanovništvo u centru i naseljima ubrzano razvija i raste, donesena je još jedna Odluka koja će uvelike razveseliti Umažanke i Umažane te koja definitivno svrstava Umag na listu rijetkih gradova koji svojim sugrađanima osiguravaju besplatan parking u užem centru grada, i to na čak 5 lokacija.

Građani Grada Umaga, točnije fizičke osobe s prebivalištem ili stalnim boravkom na području Umaga, ostvaruju pravo na besplatno parkiranje na parkiralištu Šetališta Vladimira Gortana (obala), Šetališta Vladimira Gortana – kod benzinske crpke, Ulice Ernesta Miloša, Ulice 154. brigade Hrvatske vojske (u dijelu koji nije rezerviran za stanare POS stanova) te na parkingu u Ulici žrtava fašizma. Za ostvarivanje prava besplatnog parkinga, potreban je dokaz o prebivalištu ili stalnom boravku na području Grada Umaga te važeća prometna dozvola za osobno vozilo u svom vlasništvu. 

Prethodna prijava građana za korištenje besplatnog parkinga na obali, od sada vrijedi i za ostale 4 parking zone. Dakle, nema potrebe za ponovnom prijavom. Sve građane koji to još nisu učinili, upućujemo da se jave u Komunelu d.o.o. (adresa: Tribje 2, Umag; tel: 052 743 297) te da se na licu mjesta prijave za korištenje besplatnih parkinga. 

Ujedno, građani Umaga koji moraju ići kod doktora ili na određene pretrage u umaški Dom zdravlja, ubrzo će imati osiguran besplatan parking, a besplatna parkirna mjesta za naše sugrađane-pacijente bit će označena crvenom bojom. Na ta će se mjesta građani-pacijenti moći parkirati u okviru obavljanja redovnih pregleda/konzultacija. Za zaposlenike Doma zdravlja osigurali smo besplatan parking na parkingu ispred Hitne pomoći.

Umag je tako postao prvi grad u Hrvatskoj koji ima organizirani sustav naplate parkinga, ali i organizirani besplatni parking za svoje građane u užem centru grada, i to na 5 lokacija.

Obavijesti

Sve obavijesti RSS

Novosti

Sve novosti RSS

Događanja

Sva događanja RSS