Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Grad Umag oštro osuđuje tendencioznost

01.03.2018.

Poštovane sugrađanke, poštovani sugrađani,

slijedom obveze Grada Umaga da ispravo informira javnost o činjenicama i poslovima u svojoj ingerenciji,  želimo vas precizno izvijestiti o navodima u članku tendencioznog naslova „Učlani se u SDP i dobit ćeš posao“ objavljenog danas, 1. ožujka 2018. godine, u Glasu Istre.

Gospođa Leni Laković kontaktirala je Ured gradonačelnika tražeći razgovor s gradonačelnikom i pročelnikom Ureda. Supružnici Laković primljeni su na razgovor u Gradu Umagu te iznijeli niz informacija iz isključivo privatnih dugogodišnjih odnosa između obitelji Laković i g. Damianija.

Nakon iznijetih navoda, sukladno navedenom, obitelj Laković upućena je da slučaj riješi pred nadležnim institucijama, jer rješavanje privatnih odnosa nije u nadležnosti Grada Umaga.

 

Transparentnosti radi, utvrđene su i sljedeće činjenice:

1. Grad Umag ne raspisuje javne natječaje Ustanova, već isto čini Upravno vijeće Ustanove. Zasnivanje radnog odnosa temelji se isključivo  na postupku i uvjetima javnog natječaja.

2. Tijekom lipnja, srpnja, kolovoza i rujna 2017. godine, Talijanski dječji vrtić „GIROTONDO“ objavio je dva (2) javna natječaja za spremačicu. Tijekom rujna 2017. godine, Dječji vrtić „Duga“ objavio je javni natječaj za radno mjesto kućnog majstora-rukovatelja centralnog grijanja. Prema dostupnim podacima, gospođa Leni Laković se javila na natječaj, no nije primljena u radni odnos. Dakle, gospođa Leni Laković nije zaposlenik, niti je ikada bila zaposlena u Gradu Umagu ili navedenim Ustanovama, što je u suprotnosti s tendencioznim naslovom.

3. Grad Umag, gradonačelnik Grada Umaga i pročelnik Ureda, kao ni ravnateljice umaških dječjih vrtića, nisu ni u jednom trenutku bili upoznati s privatnim odnosima Damiani-Laković. Od istih se ograđuju te najoštrije osuđuju tendencioznost naslovnice, kao i uvodnika.