Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Grad Umag djelatnicima poklonio staklene boce u smjeru odricanja korištenja jednokratne plastike

26.02.2020.

Grad Umag, ekološki je osviješten grad, koji već niz godina provodi akcije u smjeru promoviranja ekologije, održivog gospodarenja otpadom i ekološkog osvješćivanja zajednice. Umag kontinuirano provodi razne projekte i akcije u smjeru ekološke zaštite grada, počevši od EU projekta „Voli Umag, izdvoji s(v)e“, pa do akcija sadnje stabala „Zasadi drvo, ne budi panj!“, međudržavnog projekta „Čišćenje bez granica“, brojnih akcija čišćenja umaškog podmorja  te Greenpeaceove kampanje protiv jednokratne plastike, kad je u Umagu građanima predstavljena instalacija kitova koji izranjaju iz mora plastičnog otpada, kao i mnoge druge akcije u smjeru zaštite našeg okoliša.

Stoga je Grad Umag, kao logičan slijed mjera u vidu zaštite okoliša, upravo pokrenuo još jednu akciju u smjeru odbacivanja iz uporabe jednokratne plastike. Svaki je djelatnik Grada Umaga dobiva na dar staklenu bocu s grbom Grada Umaga, s neoprenskom navlakom, koja osim kao zaštita, služi i kao toplinski izolator. Time je odbačena uporaba plastičnih boca i čaša u umaškoj Gradskoj upravi, čime će njeni djelatnici predstavljati odličan primjer ostalim sugrađanima našeg prekrasnog grada te im dati motivaciju u smanjenju korištenja jednokratne plastike.

Hvala našim djelatnicima kao i svim sugrađanima koji svakodnevno daju svoj doprinos u stvaranju boljeg, ljepšeg i zdravijeg grada Umaga!