Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Dražen Anzulović i Marin Filiplić pobjednici teniskog turnira "Colours Of Tennis"

22.10.2018.

Na terenima teniske akademije u Umagu je u subotu, 20. listopada 2018. godine, održan humanitarni teniski turnir parova "Colours Of Tennis". Na ovogodišnjem turniru svoja sportska umijeća pokazala su i brojna poznata lica među kojima su bili „zlatni“ vaterpolist Dubravko Šimenc, izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Dražen Anzulović, bivši nogometaš i hrvatski reprezentativac Silvio Marić, poznati mađioničar Luka Vidović, pjevač Miro Ungar i glumac Petar Ćiritović.

Uz brojne predstavnike lokalnih teniskih klubova, na turniru je sudjelovalo 28 natjecatelja koje je podržalo preko sto navijača tijekom subotnjeg popodneva i trajanja mečeva. Na turniru je sudjelovao i zamjenik gradonačelnika Grada Umaga Ivan Belušić.

U finalu turnira susreli su se Dražen Anzulović i Marin Filiplić te Miro Ungar i Ivan Pauletić, a pobjedu je odnio par Anzulović-Filiplić, dok su treće mjesto osvojili Drago Laganis i Ivan Zorić.

"Svaki dolazak u Istru izuzetno me veseli, posebno kada su u pitanju manifestacije humanitarnog karaktera. Ovo je prvi put da sudjelujem na "Colours Of Tennis". Akcija je uistinu prekrasna, turnir odličan, a udruživanje s ostalim sudionicima svakako je pomoglo da dođemo bliže našem zajedničkom cilju – prikupljanju što više sredstava kako bismo pomogli onima kojima je to najpotrebnije.“, istaknuo je Silvio Marić.

Nakon teniskih mečeva te dodjele plaketa i nagrada pobjednicima, sudionici i posjetitelji uživali su u odličnoj atmosferi i bogatom popratnom sadržaju te zakusci i glazbi grupe Febra do kasnih večernjih sati. 

Turnir, koji već drugu godinu organizira klaster Sjeverozapadne Istre, humanitarnog je karaktera, a i ove godine su prikupljena sredstva namijenjena kupnji radiološkog uređaja za potrebe umaškog Doma zdravlja. Svi koji to žele mogu donirati do kraja tjedna u prostorijama Umag Tenis Academy.

Ovaj je turnir samo jedan u nizu bogatih sportskih događanja koje sjeverozapadna Istra nudi tijekom cijele godine, a zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima u promicanje sporta u lokalnoj zajednici, Umagu je dodijeljena i prestižna titula Europskog grada sporta 2018..