Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Dječji tjedan: delegacija Grada Umaga tradicionalno posjetila vrtiće

03.10.2018.

Obilježavanje Dječjeg tjedna se u Umagu provodi tradicionalno svake godine. Tjedan posvećen najmlađim građanima Umaga svake godine nudi niz aktivnosti i događanja posvećenih djeci. Bogat program Dječjeg tjedna je i ove godine uključio posjet delegacije Grada Umaga umaškim vrtićima, u kojem su se vrtići domaćini predstavili u najljepšem svjetlu. Tako su gradonačelnik Vili Bassanese, njegovi zamjenici Mauro Jurman i Ivan Belušić, kao i pročelnik UO-a za opće poslove i društvene djelatnosti Slaviša Šmalc u utorak, 2. listopada 2018. godine, posjetili centralni dječji vrtić, kao i dječji vrtić „Radost-Gioia“.

U vrtićima su delegaciju dočekale ravnateljice Ondina Šimičić i Marija Adamović te djeca Talijanskog dječjeg vrtića „Vrtuljak-Girotondo“ i Dječjeg vrtića i jaslica „Duga“. Odgajateljice i djeca svake skupine ovom su prigodom priredili veseli svestrani program koji je oduševio predstavnike Grada. U okviru posjeta, ravnateljice su povele delegaciju u obilazak svih prostorija vrtićkih skupina.

Još od 2010. godine Grad Umag kontinuirano brine i skrbi o svojim najmlađim sugrađanima. Unatoč porastu nataliteta u Umagu, Grad Umag osigurava svakom upisanom djetetu mjesto u vrtiću. Prisjetimo se, po otvaranju novoizgrađenog vrtića Radost-Gioia“ u ožujku 2017. godine, kapaciteta za 200-njak djece u 10 odgojnih skupina, Grad Umag se u okviru strateškog projekta „Umag–grad djece 2010.-2020.“ odlučio na još jednu mjeru u smjeru demografske obnove Umaga, ali i cijele Republike Hrvatske uopće. Naime, od 1. travnja 2017. godine Grad Umag je, kao prvi grad u RH, uveo za sve polaznike potpuno besplatne vrtiće. Ukoliko se navedenome nadoda i činjenica kako je u umaškim vrtićima osiguran rad nadstandardnog  stručnog  tima, od pedagoga, logopeda, edukacijskog rehabilitatora, medicinske sestre, sportskog trenera, odgajateljice glazbenog odgoja te rad 1 odgajateljice na prosječno 8 djece, tad se sa sigurnošću može tvrditi kako je Umag primjer grada budućnosti u predškolskom odgoju i obrazovanju na području cijele Republike Hrvatske.

Navedeno je samo jedan od niza mjera Grada Umaga koje provodi u smjeru demografske obnove na našem području. A, dokaz je upravo činjenica kako se Umag u okviru velikog projekta portala gradonacelnik.hr, Jutarnjeg lista, portala Novac.hr i agencije Ipsos, ponovno našao na samom vrhu ljestvice najboljih srednjih gradova u Lijepoj našoj, kada su u pitanju demografska politika i ulaganja u obrazovanje.

Za zdrav razvoj naših najmlađih sugrađana, koji predstavljaju generatore razvoja naše sredine,  Grad Umag iz godine u godinu pruža novi i kvalitetniji sadržaj, kvalitetnije mjere, iznad standarda, u cilju sveopćeg razvoja zdrave umaške zajednice.

Obavijesti

Sve obavijesti RSS

Novosti

Sve novosti RSS

Događanja

Sva događanja RSS