Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Bogat program povodom Prešernovog dana u organizaciji Slovenskog kulturnog društva „Ajda“

08.02.2018.

Povodom Prešernovog dana, Slovensko kulturno društvo „Ajda“ Umag, organiziralo je u srijedu 7. veljače 2018. godine u umaškoj kazališnoj dvorani, prigodni program koji je oduševio sve posjetitelje.

U ime Grada Umaga, program su pratili gradonačelnik Vili Bassanese, predsjednik Gradskog vijeća Jurica Šiljeg, pročelnik Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Slaviša Šmalc, a među brojnim uvaženim uzvanicima, Prešernov je dan podržala svojom prisutnošću i nenadmašiva Amira Medunjanin, zaljubljenica u naš predivan grad.

Ovom je prilikom Dr. Zvone Žigon iz Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence u inozemstvu i po svijetu, uručio gospođi Danici Bojković nagradu HORUS 2017 kao najboljoj poduzetnici slovenskih korijena u dijaspori.

Nakon pozdravnih govora uzvanika, zabavno-kulturni dio programa je otvorio pjevački zbor „Ajda“. Večer se nastavila u glazbenom tonu uz koncertno predavanje skladatelja i pijaniste Bojana Glavine posvećeno slovenskim klavirskim minijaturama. Fantastičnog Bojana Glavinu predstavio je ravnatelj Gradske knjižnice Umag Neven Ušumović.

Nakon predivnih klavirskih minijatura, slijedio je književni dio večeri s prozaikom i pjesnikom Vanjom Peganom. Razgovor s Peganom vodila je slovenistica dr. sc. Vladka Tucovič, uz moderiranje Nevena Ušumovića.

Program je okončala folklorna skupina Slovenskog kulturnog društva „Ajda“, koja je zaokružila ovaj bogat, zanimljiv i nadasve poseban program posvećen Prešernovom danu.