Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Projekti u tijeku

1. NOVI GRADSKI TRG

Investitor: Grad Umag

Krajem 2018. godine započeli su radovi na izgradnji novog gradskog trga ispred POU „Ante Babić“ Umag, odnosno u ulici 1. svibnja, a čija se realizacija očekuje sredinom 2019. godine.

Kako bi se pristupilo izgradnji i uređenju novog trga, bilo je potrebno osigurati nesmetani promet i komunikaciju, stoga je Grad Umag početkom 2018. godine realizirao radove proširenja kolničke strukture na području ispred poštanskog ureda i izgradnju novog rotora. Radovi obuhvaćaju i rekonstrukciju kompletne ulice Tribje. Po okončanju istih, pristupit će se uređenju trga i okolnih objekata, što će uistinu promijeniti vizuru centra grada te u konačnici predstavljati novi „dnevni boravak“ grada, a na kojem će se organizirati razni sadržaji. Investitor je Grad Umag u cijelosti.

 

2. GOSPODARSKA ZONA "UNGARIJA"

U cilju stvaranja daljnjih uvjeta za razvoj gospodarstva Grada Umaga, nastavlja se s radovima izgradnje infrastrukture u poduzetničkoj zoni Ungarija kojima će se osigurati 17 novih parcela za gospodarstvenike. U uređenje zone Ungarija konstantno se ulaže kroz izgradnju prometnica, elektrifikaciju, izgradnju kanalizacije, sustava oborinskih voda, izgradnju vodovodne mreže i javnu rasvjetu te plinofikaciju. Valja napomenuti kako je gospodarska zona Ungarija prva gospodarska zona u Istri u koju je doveden plin te najveći potrošač plina u Županiji. 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. ZONA "MARKETI"

Nakon višegodišnjeg planiranja i pripremnih radova, izgradnjom Avenije Grada Vukovara omogućen je prometni red te novi vizualni, prostorni i gospodarski razvoj grada. Izgradnjom servisno-uslužne zone Marketi, koja se naslanja na Aveniju, omogućena je planska izgradnja trgovačkih i prehrambenih centara, benzinske crpke te pokretanje drugih  uslužnih gospodarskih aktivnosti. 

 

 

 

 

 

 

 

4. GRADSKI PARK HUMAGUM – 3. FAZA

Nakon što je svečano otvorena druga faza gradskog parka Humagum,  Grad Umag je nastavio sa širenjem zelenih površina te pokrenuo realizaciju treće faze zelenog srca našeg grada. U tu svrhu predviđa izgradnju i uređenje novog dječjeg igrališta, novog parkinga te mjesta za rekreaciju na otvorenom, šetnicu i hortikulturu. Novost su i dva „platoa“ za ugostiteljske objekte. Tako će naši sugrađani uživati u ponudi i kavici uz najljepši zalazak sunca.

 

 

 

 

 

 

 

 

5. KRUŽNI TOK "STELLA MARIS"

Nova ulaganja u turistički razvoj Umaga obuhvaćaju i investiciju Hrvatskih cesta na izgradnji novog kružnog toka u naselju Stella Maris, točnije kod skretanja za Murine.  Rezultat investicije će svakako riješiti gužve i povećati protočnost prometa, budući da je planirana izgradnja potpuno novog pothodnika, a čime se na prvo mjesto stavlja sigurnost građana i brojnih turista. Dio je to cjelokupne rekonstrukcije prometnice od Umaga preko Savudrije, do granice sa Slovenijom.

 

Obavijesti

Sve obavijesti RSS

Novosti

Sve novosti RSS

Događanja

Sva događanja RSS