Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Gradonačelnik odgovara (veljača 2013.)

 • 28. veljače 2013. (Pitanja i prijedlozi)
  PITANJE: Poštovani, kada će konačno biti objavljen natječaj za drugu zgradu POS-ovih stanova? Obzirom da prva zgrada kao što i sami znate, ne odgovara potrebama građana, rečeno nam je da će krajem 2012. godine biti objavljen sljedeći natječaj, međutim danas je 28.02 i još uvijek nema naznaka da će natječaj ikad biti objavljen! Molim Vas očitovanje u svezi toga, hvala.

  ODGOVOR: Poštovana, zahvaljujemo se na Vašem javljanju. Natječaj, odnosno Javni poziv  za sljedeću zgradu POS-, biti će objavljen sljedeći tjedan. Odluka o kriterijima, uvjetima i mjerilima objavljena je u Službenim novinama Grada Umaga. Sutra će biti objavljeno i Povjerenstvo. Nakon toga se objavljuje Javni poziv. Između svake odluke mora proteći 8 dana. Međutim, ne bih se složio s Vašom konstatacijom da stanovi ne odgovaraju građanima, to je Vaše osobno mišljenje. Koliko sam upoznat, ostalo je još 6 stanova neprodanih, te da će podnositelji zahtjeva (koji su na čekanju) biti pozvani 12.03. na odabir, a među njima na popisu ste i Vi. S poštovanjem.

 • 28. veljače 2013. (Pritužba)
  PRITUŽBA: Poštovani gradonačelniče, željela bih dobiti odgovor kada će ulica u kojoj stajujem (ulica Lina Marianija) biti alfaltirana. Radovi (sustav oborinskih voda i plinska instalacija) su već više od mjesec dana završeni. Vjerujem da ćete odvojiti dio svog dragocjenog vremena, za odgovoriti mi. S poštovanjem.

  ODGOVOR: Poštovana, zahvaljujemo se na Vašem javljanju. Što se tiče Vašeg pitanja, slobodni smo Vam odgovoriti da će radovi u navedenoj ulici (prema planu) započeti će u ponedjeljak 04.03.2013. Uredit će se cijela ulica, na način da će se ostaci postojećeg asfalta ukloniti, napravit će se nova podloga za asfalt. Asfaltiranje će se odraditi odmah po završetku pripremnih radova. Zahvaljujemo se na strpljenju i javljanju.
  S poštovanjem.

 • 25. veljače 2013. (Pitanja i prijedlozi)
  PITANJE: Pronašla sam vašu opomenu pred ovrhu na ime Jakopec Drago, V. Murgle 32, Ljubljana, SLO, iz koje vidim da nije bio plaćen PKO porez. Drago Jakopec bio je bolestan i preminuo je 7.12.2012. Ja sam njegova kćerka. Rasprava o nasljedstvu po pokojnom biti će 4.3.2013. Preuzimam na sebe njegovu obavezu i platit ću ovaj dug u najkraće vrijeme. Zahvaljujem na vašem razumijevanju povodom nastale situacije.

  ODGOVOR: Poštovana, hvala Vam na javljanju. Primite našu najiskrenu sućut povodom smrti Vašeg oca.

 • 19. veljače 2013. (Pitanja i prijedlozi)
  PITANJE: Poštovani, da li se i kada planira drugi "krug" natječaja za POS stanove Grada Umaga? Bilo je rečeno da će novi natječaj započeti nakon nove godine, međutim nikakvih obavijesti sa vaše strane nema. Zahvaljujem na odgovoru. Srdačan pozdrav.

  ODGOVOR: Poštovani, obavještavamo Vas da je pokrenut postupak za „novi“ projekt izgradnje stanova prema Programu POS-a. Donijeta je Odluka o uvjetima, mjerilima i postupku za određivanje reda prvenstva za kupnju stanova koji će se graditi po Programu POS-a u Gradu Umagu. U tijeku je donošenje Odluke o imenovanju Povjerenstva, dok će Javni poziv biti objavljen do konca ovoga mjeseca. Putem dnevnih novina i web stranice Grada Umaga, obavijestiti ćemo zainteresirane o objavljivanju Javnog poziva. S poštovanjem.

 • 18. veljače 2013.
  PITANJE: Poštovani, javljam se vezano za POS u gradu Umagu. Vidio sam da je u Službenim novinama Grada Umaga br. 2/2013 od dana 07. veljače 2013. donesena Odluka o uvjetima, mjerilima i postupku za određivanje reda prvenstva za kupnju stanova koji će se graditi po Programu društveno poticane stanogradnje u gradu Umagu. Sukladno našim razgovorima, vidljivo je da su uvrštene izmjene u odnosu na Odluku za prethodnu (za nas nesretnu) poticanu stanogradnju. Jedino na što bih htio skrenuti pažnju je članak 16. u kojem su navedene pripadajuće kvadrature i sobnost stanova u ovisnosti o broju članova obitelji. U tom članku ne spominje se ukupna površina stanova. Naime, upravo zbog nepostojanja pojma ukupne površine stanova opet se stvara mogućnost neodgovarajućih naklapanja i tumačenja samo zatvorenih stambenih površina kao mjerodavnih za odabir stanova. Smatram da je svima u interesu izbjeći moguće neugodnosti koje bi mogle proizaći iz takvih tumačenja od strane APN-a, pa bih Vas molio da se reagira i u tom smislu - dok ima prostora i vremena reagirati. Nadam se da shvaćate naš oprez u pogledu ovog previda. S poštovanjem.

  ODGOVOR: Poštovani, shvaćam Vas u potpunosti. Vodili smo računa o tome. Bili smo prošli tjedan u APN-u. Površina stanova podrazumijeva neto korisnu površinu prema pravilniku. Za Vašu informaciju, do kraja tjedna trebao bi biti gotov javni poziv.