Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Gradonačelnik odgovara (travanj 2013.)

 • 11. travnja 2013. (Pitanja i prijedlozi)
  PITANJE: Poštovani, s obzirom da sam korisnik stambenog kredita u švicarskim francima i nemoguće je više pratiti otplatni plan te isti želim prodati, da li je moguće podnijeti zahtjev za POS stanove, s obzirom da sam majka malodobnog djeteta, a suprug nije punih 10 godina u Umagu. Što s nama takvima? Unaprijed hvala, lp.

  ODGOVOR: Poštovana, zahvaljujemo se na Vašem javljanju. Jedan od općih uvjeta za kupnju stana po Programu POS-a je da podnositelj zahtjeva mora imati prebivalište na području Grada Umaga minimalno deset godina i da nikada ni podnositelj ni član obiteljskog domaćinstva nisu nikada imali u vlasništvo stan, kuću, zemljište i sl. Kako je po prethodnoj listi, nakon prodaje 39 stanova, ostalo još cca 80 podnositelja koji udovoljavaju tim kriterijima, oni su ostali isti. S vremenom kako se bude rješavalo stambeno pitanje takvih podnositelja, kriteriji će se „smanjivati“, pogotovo što se tiče vremena prebivališta na području Grada Umaga. S poštovanjem.

 • 9. travnja 2013. (Pitanja i prijedlozi)
  PODNOSITELJ UPITA: Poštovani, molio bih ako je moguće dobiti napismeno da sam u 2012. godini bio sportaš grada Umaga. Unaprijed zahvaljujem.

  ODGOVOR: Poštovani, u prilogu dostavljam traženu potvrdu o tome da ste proglašeni najboljim sportašem Grada Umaga u 2012. godini. Lijepi pozdrav.

  PODNOSITELJ UPITA: Hvala Vam puno. Lp

 • 5. travnja 2013. (Pitanja i prijedlozi)
  PITANJE
  : Poštovani, zanima me po kojim kriterijima je obitelj Tatalović iz Umaga dobila na korištenje stan kao socijalni slučaj. Napominjem da su gospoda Tatalović osobe u tridesetim godinama i radno sposobne osobe koje se mogu brinuti za sebe i svoju djecu kao i mnogi drugi građani RH sa toliko pa i više djece, a nisu socijalni slučajevi. Po meni je ovo nedopustivo jer osobno poznam tu obitelj i mislim da razlog što imaju četvero djece nije da se dobije stan na korištenje koji nije baš niti jeftin. Hvala na razumijevanju.

  ODGOVOR: Poštovani, obitelj Tatalović iz Umaga dobila je na korištenje stan temeljem kriterija koji su utvrđeni Odlukom o davanju stanova u najam („Službene novine Grada Umaga“, broj 8/12) i temeljem konačne Liste prvenstva za davanje stanova u najam.Upravni odjel za opće poslove i društvene djelatnosti Grada Umaga objavio je 24. rujna 2012. godine Javni oglas za utvrđivanje Liste prvenstva za davanje u najam stanova koji su u vlasništvu grada Umaga ili kojima gospodari Grad Umag. Poziv je objavljen na oglasnoj ploči Grada Umaga, na WEB stranicama Grada Umaga, /, a obavijest o istome objavljena je putem dnevnog lista Glas Istre i La Voce del Popolo, te emitirana putem radio postaja. Nakon provedenog postupka po javnom oglasu gradonačelnik je 5. veljače 2013. godine utvrdio konačnu Listu prvenstva. Konačna Lista prvenstva objavljena je na oglasnim pločama i službenim internetskim stranicama Grada Umaga, a na istoj se nalazi 13 osoba, odnosno obitelji. Na osnovu priložene dokumentacije obitelj Tatalović nalazi se na red. br. 2. navedene Liste. Dodjela stanova u najam vrši se prema redoslijedu utvrđenom na konačnoj Listi prvenstva. Iz naprijed navedenog razvidno je da je postupak dodjele stanova cijelo vrijeme bio dostupan javnosti, a ukoliko se želite pobliže upoznati s kriterijima i postupkom dodjele stanova to možete učiniti uvidom u naznačeni broj Službenih novina Grada Umaga na našim web stranicama /.

 • 03. travnja 2013. (Pitanja i prijedlozi)
  PITANJE/DOMANDA: Buon giorno, scrivo da Milano, sono Argentino, vivo in Italia da 30 anni. Sono stato ad Umago nel lontano 1988, ho un ricordo molto bello della Vs città, era anche l’anno che ci siamo sposati con mia moglie, quindi quest’anno il 14 maggio festeggeremo il 25 anniversario. Mi chiedevo se fosse possibile, trovare uno spazio per adibirlo a ristorante veloce, solo cuocendo carne o pesce alla griglia, per il periodo estivo.Visto che mi dedico a questa attività, mi piacerebbe svolgerla nella città di Umago. Sarei disponibile ad effettuare un sopraluogo, ho bene se avete spazi disponibili da dare in concessione. Cordiali Saluti, attendendo una pronta risposta.

  ODGOVOR/RISPOSTA: Spettabile, ci fa molto piacere che Lei abbia trascorso nella nostra Città dei bei momenti e che di quella Sua permanenza conservi un piacevole ricordo, per quanto riguarda la possibilità di avere in usufrutto degli spazi da adibire a uso ristorante devo informarla che la Città di Umago ha l'obbligo di fare dei concorsi pubblici dove si offrono i locali di nostra proprietà in affitto pluriennale (di solito per un periodo di 5 anni). Tali concorsi vengono regolarmente pubblicati sui mass media locali e sulle pagine web della Città di Umago / (esiste anche la versione in italiano), oltre ai nostri spazi esistono anche locali di proprietà di privati cittadini o di società però per questi noi non possiamo aiutarla, deve cioè avere dei contatti diretti con i proprietari. Per ogni altra domanda o delucidazione in materia siamo a Sua completa disposizione. Distinti saluti.