Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Gradonačelnik odgovara (svibanj/lipanj 2013.)

 • 20. lipnja 2013. (Pitanja i prijedlozi)
  PITANJE: Kada će se sanirati kanal (koji nije asfaltiran od kopanja ceste prije nekih deset dana) na glavnoj cesti Plovanija-Umag, točnije u Sarbarici kod skretanja za Valicu? Naime, nema znaka upozorenja za oštećenje kolnika.

  ODGOVOR: Poštovani, zahvaljujemo se na Vašem javljanju. Navedena prometnica je u nadležnosti Županijske uprave za ceste, tako da bi oni mogli najtočnije odgovoriti. Međutim, u zadnjih nekoliko dana njihov ovlašteni izvođač radova vrši sanaciju na pojedinim prometnicama koje su pod njihovom ingerencijom, tako da postoji velika mogućnost da će taj prekop biti saniran u kratko vrijeme. U svakom slučaju, Grad Umag će proslijediti Vaš upit, te ukoliko budemo primili odgovor ćemo Vam proslijediti. 

 • 11. lipnja 2013. (Pitanja i prijedlozi)
  PITANJE:
  Poštovani, molim Vas ako je moguće da mi odgovorite na pitanje kada će doći do uređenja ceste na ulazu (izlazu) naselja Finide te da li će doći do izgradnje biciklističko-pješačke staze na potezu Umag-Finida-Petrovija. Zahvaljujem i lijep pozdrav.

  ODGOVOR: Poštovani, zahvaljujemo se na Vašem javljanju. Cesta Umag–Buje državna je cesta. Uređenje ulaza odnosno izlaza iz naselja Finida nije trenutno u proračunu Hrvatskih cesta koje su jedine ovlaštene upravljati državnim cestama. Jednako tako trenutno nije u planu izgradnja nogostupa od Finide do Petrovije.

 • 10. lipnja 2013. (Pitanja i prijedlozi)
  PITANJE: Po tko zna koji put, vi kao i vaši prethodnici ste u prijašnjem, a i u ovom novom mandatu obećali srednju školu u Umagu. Pitanje nije kada će se otvoriti srednja škola u Umagu nego zašto (biti ću fina pa neću reći lažete) obećavate nešto što ne možete ispuniti.

  ODGOVOR: Poštovana, zbog činjenice da je Umag jedini grad u Istri koji nema srednje škole zadnje tri godine intenzivno smo pregovarali s predstavnicima Istarske županije o potrebi izgradnje srednje škole u Umagu.
  Županija je u svoju mrežu srednjih škola uvrstila preseljenje Gospodarske škole iz Buja u Umag, ali sve radnje vezano za spomenuto preseljenje, po našem mišljenju, teku nedopustivo sporo jer je očito da Umag nije među županijskim prioritetima.
  Da bismo ubrzali taj postupak samostalno smo izradili Projektni zadatak za izgradnju srednje škole, na osnovu kojeg ćemo ove godine također samostalno financirati izradu idejnog rješenja, jer županija, kako su nas obavijestili, nema novaca za tu namjenu.
  Inače, izgradnju srednje škole u Umagu smo prijavili i na strukturne fondove EU-a, da bismo mogli biti uvršteni na listu tražitelja sredstava.
  Što se nas tiče mi, ne samo da vjerujemo u ono što obećavamo, nego sa svoje strane činimo sve da se izgradnja srednje škole u Umagu dogodi što prije, u kom cilju poduzimamo i financiramo naprijed navedene radnje.
  U tom smislu dobro bi nam došla pomoć i razumijevanje svih naših sugrađana, uključujući i Vaše.

 • 22. svibnja 2013. (Pitanja i prijedlozi)
  PITANJE: Poštovani, zanima me kada će se krenuti s izgradnjom plinovoda na lokaciji Istarske ulice? Isto tako me zanima da li se prilikom postavljanja plinovoda postavljaju i novi optički kablovi (ftth), pošto sam čitao o projektu Pitagora i da Umag sudjeluje u njemu. Usput bih volio pohvaliti i radove na plaži Adriatic.

  ODGOVOR: Poštovani, zahvaljujemo se na Vašem javljanju. S izgradnjom plinovoda na području cijelog područja Punte krenut će se na jesen. Dinamički plan po ulicama nije još u potpunosti definiran, ali plan je taj da se veći dio odradi i  završi do ljeta 2014., pa tako i Istarska ulica. Prilikom polaganja plinskih instalacija postavljaju se zaštitne cijevi kroz koje će se naknadno provlačiti optički kablovi..