Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Gradonačelnik odgovara (srpanj/kolovoz 2012.)

 • 02. kolovoza 2012. (Pritužba)
  PRITUŽBA: Poštovani, 14 garsonijera i 5 dvosobnih te jedan dvoipolsobni stan u POU-u. Ja sa suprugom i dvoje djece gdje da se smjestim? Po kojoj vašoj logici niste mogli staviti trosobne stanove ako već gradite s namjenom za nas sa liste?

  ODGOVOR: Poštovani, zahvaljujemo se na Vašem javljanju. Vezano za Vašu pritužbu, dajemo sljedeće obrazloženje. Veličina, odnosno struktura stanova, izrađena je na temelju podataka iz Konačne liste prvenstva za kupnju stanova po programu POS-a, isključivo na temelju broja članova domaćinstva prilikom podnošenja zahtjeva, odnosno formiranju konačne liste.

  - Garsonijere se odnose na podnositelje samce - 14 garsonijera veličine cca 39m2,

  - Jednosobni stanovi za podnositelje s dva člana - 15 jednosobnih stanova veličine cca 49m2,

  - Jednoipolsobni stanovi za podnositelje s tri člana - 7 stanova veličine cca 55m2,

  - Dvosobni stanovi za četiri člana - 5 stanova veličine cca 60m2,

  - Dvoipolsobni stanovi za pet članova - 1 stan veličine cca 82m2.

  Početkom rujna mjeseca organizirat će se podjela kataloga stanova, na temelju kojih će podnositelji zahtjeva birati odgovarajući/pripadajući stan prema Konačnoj listi prvenstva.

  U Vašem slučaju, s četiri člana obiteljskog domaćinstva, imati ćete pravo birati dvosobni stan od cca 60m2, nikako manji (ukoliko se nalazite na listi). Ujedno Vas obavještavam da će Grad Umag nakon potpisivanja predugovora o kupnji stanova za zgradu u izgradnji raspisati Javni poziv i natječaj za sljedeću zgradu koja će se graditi. Javni poziv i natječaj planirani su u prosincu ove godine. U nadi da smo Vam uputili zadovoljavajući odgovor, najsrdačnije Vas pozdravljam.

 • 06. srpnja 2012. (Pitanja i prijedlozi)
  PITANJE: Zanima me kada će početi izgradnja POS-ovih stanova i da li se već zna cijena? Hvala.

  ODGOVOR: Poštovani, zahvaljujemo Vam se na javljanju. Izgradnja POS-ovih stanova, odnosno polaganje kamena temeljca planirana je za 19. ili 20. srpnja 2012., tj. za otprilike dva tjedna. Postignuta cijena iznosi cca 895 eura za m2.

 • 03. srpnja 2012. (Pitanja i prijedlozi)
  PODNOSITELJ UPITA: Poštovani, zašto u projektu izgradnje srednje i osnovne škole niste uključili izgradnju bazena umjesto školske dvorane, s obzirom da imamo već dovoljno dvorana? Zahvaljujem na odgovoru.

  ODGOVOR: Poštovana, zahvaljujemo se na Vašem javljanju. Kod projekta izgradnje Zone Komunela-Javni sadržaji obuhvaćeno je predškolsko, osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje. Što se tiče izgradnje bazena i bazenskih kompleksa, isti su obuhvaćeni u Sportskoj zoni-Stella Maris, sa drugim pratećim sadržajima. Sportska zona Stella Maris je u izradi i biti će predstavljena u 3D vizualizaciji nakon ljeta. U prilogu Vam dostavljam samo dio projekta koji se odnosi na bazen.

  PODNOSITELJ UPITA: Poštovani, zahvaljujem na Vašem brzom odgovoru. Moram Vam reći da bazeni izgledaju fantastično. Samo tako nastavite da naš grad bude što ljepši.

 • 02. srpnja 2012. (Pohvala)
  POHVALA: Urednik sam portala www.5portal.hr, pa eto i mi smo izvjestili javnost o hvalevrijednom festivalu, a mislimo to i dalje činiti, preko naše suradnice u Vašem gradu. Lijep pozdrav :-)