Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Gradonačelnik odgovara (srpanj - prosinac 2013.)

 • 17. srpnja 2013. (Pitanja i prijedlozi)
  PITANJE: Poštovani gradonačelniče, molim Vas ako možete poslati u selu Vardica redare, jer 
  je naš "novi" susjed stavio lezeći policajac nasred ceste unutar naselja, i to od pijeska i šljunka, visine 15-20cm. Puno Vas molim ako to nije zakonski dozvoljeno da se što prije makne. Hvala. L.P.

  ODGOVOR: Poštovani, zahvaljujemo se na Vašem javljanju. Obavještavamo Vas da su komunalni i prometni redari upućeni na očevid, te ćemo Vas naknadno obavijestiti.


 • 17. srpnja 2013. (Pitanja i prijedlozi)
  PITANJE: Poštovani Gradonačelniče, prolazi druga godina otkada smo mi, seljani Vardice dali molbu da se riješi moj problem zaobilaznice infrastrukture po kojoj putuju motorna vozila. Bili smo mještani i potpisnici zahtjeva da se obudi državna cesta, put koji prolazi kroz Vardicu, kod Gospodina Valdija B. koji nam je obećao da će taj problem riješiti, a na žalost se do danas ništa nije dogodilo. Dnevno mi kroz dvorište prolazi 50 automobila, od kojih pojedinci vozači bez etike, kulture i morala prolaze po makadamu dižući prasinu i maglu i ugrozavajući mještane i mene osobito bez obzira da ja tu živim (mi tu živimo) ovaj status prevazilazi sve granice morala ljudskog stovanja kao osobe i kulture općenito. Ne možemo više ovako živjeti dalje kao da smo u kameno doba, na taj put koji je u vlasništvu Republike Hrvatske bile su prikupljene pristojbe za infrastrukturu prilaska novim stambenim objektima, a da se taj put nije osposobio da normalno funkcionira nego još uvijek se prolazi kroz moje dvorište. Dajem vam na znanje da su vas ponovo birali ne samo mještani Grada Umaga, nego i sela Vardice, u nadi da se bar približimo selu Farnažine, koje ima svaka 2 metra lampione na cesti da se čovjek osjeća kao da je u Las Vegasu, a u Vardici gore 2 svjetla. Da se čovjek osjeća kao da smo na kraj svijeta i da se osjećamo kao drugorazredni građani. Apeliram na vaš razum, širokogrudnost, razboritost, poštenje i ažurnost da ćete reagirati na ovu molbu i potaknuti sa svojim glasom vaš podsustav da se to realizira što prije. Zahvaljujemo vam! Uz pozdrav!

  ODGOVOR: Poštovani, zahvaljujemo se na Vašem javljanju. Kao što smo vas već obavijestili, put koji spominjete će se u kratkom roku dovesti u funkciju. Dan je nalog izvođaču da se put očisti te da se nasipa tamponom. Prije početka radova na teren će izaći geodetska služba da se utvrde točne granice parcele prometnice. Time će se djelomično riješiti  problem prolaska vozila ispred vaše kuće. Vezano za javnu rasvjetu pristupit će se dogradnji mreže u skladu sa financijskim mogućnostima Grada. Ove će se godine izvršiti zamjena zastarjelih lampi sa novima koje su energetski učinkovitije te će se postaviti dodatna rasvjetna tijela na nekoliko lokacija na postojeće stupove niskonaponske mreže, ukoliko se dobije odobrenje HEP-a.