Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Gradonačelnik odgovara (siječanj 2013.)

 • 25. siječnja 2013. (Pitanja i prijedlozi)
  PITANJE: Poštovani Gradonačelniče imam pitanje u vezi dodjele stipendije za moju kćer koja pohađa medicinsku školu u Puli, smjer fizioterapeuta, a stanuje u Đačkom domu u Puli. Da li ima kakve mogućnosti za stipendiju za narednu školsku godinu? Majka sam invalidnog dijeteta (100%), muž mi je na statusu roditelja njegovatelja radi kćeri, a ja radim u poduzeću Istraturist. Očekujem vaš odgovor.

  ODGOVOR: Poštovana, Grad Umag svake godine krajem mjeseca listopada objavljuje javni natječaj za dodjelu studentskih stipendija za tekuću akademsku godinu. Tako je i krajem listopada 2012. godine objavljen javni natječaj za dodjelu stipendija Grada Umaga, a početkom siječnja 2013. godine sa studentima, koji su ispunjavali uvjete, potpisani su ugovori o stipendiranju za akademsku 2012/2013. godinu. Za učenike srednjih škola Grad Umag ne dodjeljuje stipendije, nego potpore za srednjoškolsko obrazovanje, koje su namijenjene učenicima iz obitelji slabijeg imovinskog stanja i socijalno ugroženim obiteljima, ukoliko ispunjavaju propisane uvjete. Podnošenje zahtjeva za dodjelu ovih potpora nije vremenski ograničeno, tako da se mogu podnijeti tijekom cijele školske godine, uz napomenu da ostvarivanje prava na ove potpore započinje od prvog dana narednog mjeseca, računajući od dana podnošenja zahtjeva. Kako iz Vašeg pitanja nije sasvim jasno da li ste mislili na studentske stipendije ili potpore za srednjoškolsko obrazovanje te na koju akademsku, odnosno školsku godinu, ste mislili (makar po svemu sudeći prozilazi da se radi o potpori za srednjoškolsko obrazovanje za školsku 2012/2013. godinu) predložio bih Vam da se osobno obratite savjetniku za društvene djelatnosti, Dimitriju Sušnju, prof., na adresi Tribje 2 (iznad ureda Komunalnog poduzeća 6. maj), broj telefona je 702-961, e-mail adresa: dimitrij.susanj@umag.hr, da bi se razjasnile navedene nedoumice te utvrdilo da li Vaša kćerka ostvaruje pravo na potporu? U nadi da sam odgovorio na Vaše pitanje srdačno Vas pozdravljam.

 • 24. siječnja 2013. (Pitanja i prijedlozi)
  PITANJE:
  Provedbeni urbanistički plan "Stella Maris" po projektu br. 2967 1985/86. stavljen je van snage. Molim koncizan odgovor, kada će se objaviti novi plan gradnje na istom terenu i kako će se vlasnici parcela izvjestiti o novim mogućnostima i kada? Očekujući Vaše očitovanje, pozdravljam.

  ODGOVOR: Poštovani, izvinjavamo se na podužem čekanju odgovora na Vaše pitanje. PUP „Stella Maris“  je stavljen van snage od 01. travnja 2008. godine. Na dijelu područja obuhvata nekadašnjeg PUP-a „Stella maris“ u tijeku je postupak  izrade UPU „Katoro –Stella Maris, istok“ (u nastavku: Plan). Obuhvat Plana možete pogledati na WEB stranici Grada Umaga, u „Službenim novinama Grada Umaga“, br. 5/11,  stranica 1177. U tijeku je izrada nacrta prijedloga Plana za javnu raspravu. Po okončanju postupka izrade Plana, Plan će se  donijeti na Gradskom vijeću i objaviti  na WEB stranici Grada Umaga. Vlasnici tada mogu zatražiti izvod iz Plana koji će sadržavati sve uvjete građenja na parceli ili jednostavno sami izvršiti uvid u Plan koji se nalazi na WEB stranici Grada u linku Prostorni planovi.

 • 21. siječnja 2013. (Pitanja i prijedlozi)
  PODNOSITELJ UPITA: Poštovani, ne znamo u čijoj je ingerenciji rasvjeta kružnog toka koji je prošle godine pušten u promet u blizini ulaska na Puntu - kraj Konzuma. Naime, radi se o predivnom uređenju kružnog toka ukrašenog kamenim, mozaikom obloženim teniskim loptama. Projekt i izvedba zaslužuju svaku pohvalu, jer na najljepši način promoviraju Umag kao grad tenisa. Međutim, ne znamo iz kojeg razloga je ta naprijed opisana ljepota narušena ružnim, šarenim osvjetljenjem. Naše je mišljenje, a i ne samo naše, već i brojnih sugrađana, te turista da bi trebalo ukloniti filtere u boji sa reflektora i ostaviti uobičajenu žutu ili bijelu rasvjetu. Ružno je kad jedna lijepa i arhitektonski prepoznatljiva stvar koja simbolizira grad samo zbog pogrešne rasvjete dobije obilježje luna parka i jeftinog kiča.

  ODGOVOR: Poštovani, zahvaljujemo se na Vašem cijenjenom javljanju i prijedlogu. Prilikom izrade idejnog projekta kružnog toka i  uređenja okoliša od strane projektanta predložena je i rasvjeta odnosno osvjetljenje. „Šareno osvjetljenje“ zamišljeno je da simbolizira, asocira na slogan „in all the colours of Istria“. Moram priznati, da se ni meni osobno ne čini najboljim rješenjem. Vaš prijedlog, kao i kako navodite većeg broja sugrađana i turista prihvaćamo i razmotriti ćemo ga u narednom periodu, te o odluci Vas obavijesti. Još jednom se zahvaljujemo na Vašem javljanju.

  PODNOSITELJ UPITA: Poštovani, zahvaljujemo na Vašem promptnom odgovoru i iskazanom stavu, te primjernom odnosu prema nama građanima. Ljepota Umaga je naša zajednička briga koja se u ovoj situaciji jasno manifestira. S poštovanjem.
 • 21. siječnja 2013. (Pitanja i prijedlozi)
  PITANJE/DOMANDA:
  Gentilissimo sindaco, sono un ragazzo di 23 anni e volevo chiederle gentilmente se potrei avere qualche informazione riguardo ai posti di lavoro per la casa di ricovero per anziani, cioe vorrei sapere quando e dove si potranno consegnare i curriculum per concorrere a un posto di lavoro. Cordiali saluti.

  ODGOVOR/RISPOSTA: Per quanto concerne la Sua domanda mi pregio di informarLa che la casa di ricovero per anziani verrà ultimata a fine anno. Tutte le informazioni inerenti all’ assunzione del personale verranno pubblicate previa bando di concorso, pertanto La invito di presentare la Sua domanda di assunzione entro i termini previsti dal bando.

 • 07. siječnja 2013. (Pritužba)
  PRITUŽBA:
  Poštovani, živim u gradu Umagu u ulici Vrh. Sramota je reći da je to grad jer se ništa u ovome gradu ne radi nego samo tamo gdje žive bogataši. Pogledajte samo plažu za invalide kod Moele prema Vrhu - toga nema ni u Africi, toliko je nesređena. Sramota da se ni tim invalidima ne da baš ništa, a žudimo za nekim turistima. I ti turisti koji nam dođu više se ne vraćaju. Svi kažu kako je prljavo, nesredeno a da vam i ne pričam kakva je samo cesta da hodaš i povraćaš. A da je još svemu tome još najgore tu je i precistivac sa smradom i komarcima. Tko bi tu i poželio živjeti i dolaziti? Unaprijed zahvaljujem da se sami u ovo uvjerite. Pozdrav

  ODGOVOR: Poštovana, zahvaljujemo se na Vašem javljanju, te Vam dostavljamo odgovor na Vašu pritužbu. U planu održavanja prometnica i šetnica na području Grada Umaga predviđena je za ovu godinu sanacija šetnice uz plažu za invalide.  Osim radova na šetnici djelomično će se sanirati i betonsko sunčalište iste plaže.  U ljetnim će se mjesecima povećati prisutnost komunalne službe koja će redovito čistiti samu plažu od nanosa algi i morskih trava koje more izbacuje za vrijeme juga i nevremena.