Ured gradonačelnika Grada Umaga, 52470 Umag, Giuseppe Garibaldi 6, P.P. 101

Besplatni telefon: 0800-200-145

tel. © (++385) 052/702-953; 052/702-900 fax:052/741-967

e-mail: ured-gradonacelnika@umag.hr

Gradonačelnik odgovara (lipanj 2012.)

 • 23. lipnja 2012. (Pritužba, Pohvala)
  PRITUŽBA: Poštovani, na kraju ulice Villa Rita i kod hotela Aurora već više godina postavljeni su lanci koji sprječavaju neodgovorne da prometuju automobilima ovim dijelom turističkog naselja Stella Maris i Katora, i to bi na neki način bilo u redu, iako za to ima boljih rješenja. Automobili ne idu, odvojite samo pet minuta i vidjet ćete cirkus i sramotu našeg turizma i našeg grada, na koji način građani, turisti, invalidi, djeca u kolicima i drugi savladavaju taj prolaz. Gospodo, proširite ga samo pola metra i asfaltirajte ta dva kvadrata prostora. Ima deset godina da skrećem pažnju na to.

  ODGOVOR: Poštovani, ovime Vas obavještavamo da smo na temelju Vaše pritužbe obišli spomenute lokacije. U što skorije vrijeme urediti će se prostor koji će omogućiti nesmetani prolaz, kako za invalide, tako i za bicikliste. Zahvaljujemo se na Vašem javljanju.

  POHVALA: Poštovani, prije par dana sam skrenuo pažnju na loše rješenje za pješake u naselju Stella Maris i evo već je napravljeno! Kapa dolje u ime svih građana, turista i ostalih. Zahvaljujemo svima a posebno gospodinu Diegu Bankoviću koji se očigledno najviše angažirao.

 • 27. lipnja 2012. (Pitanja i prijedlozi)
  PITANJE: Zanima me kada je u planu realizacija kružnog toka kod hrvatske osnovne škole? Zahvaljujem na odgovoru.

  ODGOVOR: Poštovani, zahvaljujemo Vam se na javljanju. Početak realizacije kružnog toka kod hrvatske osnovne škole planiran je krajem mjeseca listopada ove godine. Predviđeno trajanje radova dvadesetak radnih dana. S poštovanjem.

 • 27. lipnja 2012. (Pritužba)
  PRITUŽBA: Poštovani, iako nisam građanka Vašeg grada, imam jednu pritužbu kratko sročivu: za turiste koji dolaze u Umag ponajviše radi prijatnog odmora na plaži nema označenja na putevima ili raskrsnicama koja bi im pomogla naći tu ili te plaže. Smatram da označenja za orijentaciju ne bi bila suvišna - zadnje ljetovanje sam provela u Sardiniji i table sa oznakom "Spiaggia / Beach" su bile posvuda, i u malenim gradićima, bilo gdje bi turisti mogli izgubiti orijentaciju. Predložba je da ih postavite, barem na glavnim cestama. Zahvaljujem na pažnji. Srdačan pozdrav.

  ODGOVOR: Poštovana, zahvaljujemo se na Vašem javljanju. Iako na području Grada Umaga postoje  oznake za neke od gradskih plaža, (plaža na Vila Riti, plaža na Punti) što nije dovoljno, prihvaćamo pritužbu da neke od plaža nisu označene iz razloga što na tim plažama koncesiju uživaju Hotelske kuće. Vama kao cijenjenom gostu Grada Umaga, to ne može biti opravdanje, te je naša zadaća utjecati da se one postave, te se nadamo da ćete prilikom sljedećeg posjeta Umagu primijetiti promjenu u tom pogledu. Još jednom zahvaljujemo na javljanju. S poštovanjem.