Aktualno

Arhiva

RSS

 • Sea Star Festival by EXIT: festival ljubavi, a ne mržnje

  Sea Star Festival by EXIT: festival ljubavi, a ne mržnje

  Povodom tiskovne konferencije održane u Zagrebu u četvrtak 16. veljače, u okviru predstavljanja novih izvođača ovogodišnjeg umaškog Sea Star Festivala,  u nedjelju 19. veljače 2017. godine gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese ugostio je osnivača i direktora novosadskog EXIT festivala, Dušana Kovačevića s obitelji. Osim ugodnog druženja i razgovora o budućim aktivnostima u okviru manifestacije, prijem je bio i odlučan odgovor na neugodnosti  i incident koji se dogodio u četvrtak u Zagrebu, kada je g. Kovačeviću prišla grupa nepoznatih muškaraca te verbalno napala njega i njegovu obitelj uvredama na nacionalnoj osnovi. Vijest se ubrzo proširila te izazvala mnogobrojne reakcije, koje su bili jednoglasne u osudi napadača.

  19.02.2017 | » Saznaj više
 • Obavijest o objavi natječaja za prodaju nekretnina u vlasništvu Grada Umaga

  Grad Umag, sa sjedištem u Umagu u ul. G. Garibaldi broj 6, putem Ureda Grada objavljuje sljedeću

  OBAVIJEST
  o raspisivanju Javnog natječaja za prodaju  nekretnina u vlasništvu Grada Umaga

  17.02.2017 | » Saznaj više
 • Umag grad sporta: donacijom prijenosnog računala do kvalitetnijeg rada košarkaša

  Umag grad sporta: donacijom prijenosnog računala do kvalitetnijeg rada košarkaša

  Umag, kandidat za Europski grad sporta 2018., mlađim sugrađanima nudi podršku u vidu raznih donacija, od financijske pomoći, sportske opreme, do tehnološke podrške poput prijenosnog računala, kojeg je Grad Umag upravo donirao Košarkaškom klubu Umag. Prijenosno računalo je predstavnicima Košarkaškog kluba dana 16. veljače 2017. godine uručio gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese prilikom posjete jednog od treninga pomlatka ovog umaškog kluba, a čime je cilj pridonijeti njegovom kvalitetnijem radu. Nakon kombi vozila koji je nedavno doniran Sportskoj zajednici Grada Umaga, ovo je još jedna donacija u nizu u cilju podizanja kvalitete sporta u gradu, a svakako je plan da se s istima nastaviti i u budućem periodu.

  17.02.2017 | » Saznaj više
 • Fatboy Slim i Paul Kalkbrenner dolaze na Sea Star

  Fatboy Slim i Paul Kalkbrenner dolaze na Sea Star

  Festivalskom tsunamiju na kojem su sredinom prosinca uz EXIT pristigli The Prodigy, Dubioza Kolektiv i Urban & 4, sada se pridružuje novi val izvođača koji predvode vodeće svjetske glazbene zvijezde elektronske scene i regionalni heroji.

  16.02.2017 | » Saznaj više
 • U okviru Projekta „Demenca aCROsSLO“ Umag pokreće uslugu pomoći u kući

  U okviru Projekta „Demenca aCROsSLO“ Umag pokreće uslugu pomoći u kući

  Demencija je kronična progresivna bolest mozga nepoznatog uzroka kojom je u Hrvatskoj zahvaćeno oko 81.000 osoba (1,89% stanovništva), a u Sloveniji 32.000 osoba (1,6% stanovništva) te za nju nema lijeka. Broj osoba s demencijom i dalje će rasti, a razina usluga socijalne skrbi, kao i svijest građana o potrebama osoba s demencijom ni na području Republike Hrvatske, ali ni u Republici Sloveniji, nije usklađena s njihovim potrebama. Navedene činjenice naglašavaju potrebu za povećanjem usluga skrbi, poboljšanjem njihove kvalitete i dostupnosti. Prepoznavši zajednički problem, Grad Umag, Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest iz Zagreba i umaški Dom za starije i nemoćne osobe te Domovi umirovljenika Izola i Kopar, kao i Nacionalni institut za javno zdravstvo Slovenije, na natječaj Programa sudjelovanja Interreg Slovenija – Hrvatska prijavili su projekt „Demenca aCROsSlo“. Projekt su na konferenciji za medije, održanoj u srijedu, 15. veljače 2017. godine u Umagu, predstavili pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Umaga Slaviša Šmalc te ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe „Atilio Gamboc“ Diana Lekić.

  15.02.2017 | » Saznaj više
 • U vrtiću održano predavanje o važnosti cijepljenja u dječjoj dobi

  U vrtiću održano predavanje o važnosti cijepljenja u dječjoj dobi

  U četvrtak 9. veljače 2017. godine u dvorani Centralnog vrtića, održano je predavanje „Cijepljenje – zašto se cijepimo?“ koje je za više od 50 stručnih radnika vrtića „Duga“ i „Girotondo“ održao dr. med. Damir Leka, spec. epidemiologije, Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije. Dr. Leka se volonterski odazvao pozivu stručne službe vrtića „Duga“ da održi ovo predavanje. Potreba se javila iz činjenice što se u dječje vrtiće upisuju isključivo redovito procijepljena djeca, a u trendu je povećan broj neprocijepljene djece, kako u EU, tako i u Hrvatskoj.

  14.02.2017 | » Saznaj više
 • Veselom dječjom povorkom započeo jubilarni 20. Umaški Karneval

  Veselom dječjom povorkom započeo jubilarni 20. Umaški Karneval

  Pop-corn, mornari, ronioci, vitezovi, kao i likovi iz biljnog i životinjskog svijeta,  i ove su se godine predstavili mnoštvu ponosnih roditelja i znatiželjnih posjetitelja prilikom maškaranog defilea umaških dječjih vrtića, koji je ujedno i obilježio početak 20. izdanja umaških karnevalskih dana.

  13.02.2017 | » Saznaj više
 • Petra i Damir iz Karate kluba „Shotokan“ najuspješniji u 2016. godini na razini Istarske županije

  Petra i Damir iz Karate kluba „Shotokan“ najuspješniji u 2016. godini na razini Istarske županije

  Karate klub „Shotokan“ iz Umaga već je dobro poznat po izvrsnim rezultatima koje kontinuirano nižu disciplinirani i marljivi članovi ovoga kluba. Posljednji hvalevrijedni uspjesi zabilježeni su u nedjelju, 5. veljače 2017. godine u porečkoj dvorani Žatika, gdje je održano Županijsko prvenstvo u borbama. Istoga dana, na istom mjestu, odabrani su i najbolji karatisti za 2016. godinu na razini Istarske županije te je ovim povodom Umažanin Damir Barjamović proglašen kadetom godine, dok je mlada i perspektivna Umažanka Petra Zotić proglašena Cicibankom godine.

  07.02.2017 | » Saznaj više
 • Posjeta predsjednika Hrvatskog odbojkaškog saveza gradonačelniku Grada Umaga

  Posjeta predsjednika Hrvatskog odbojkaškog saveza gradonačelniku Grada Umaga

  Obzirom da se Umag svakodnevno razvija u smjeru stvaranja sredine „po mjeri“ svakog sportaša, posjete uvaženih osoba iz svijeta sporta gradonačelniku doista su česte. Svrha posjeta je svakako i „brain storming“ o mogućnostima organizacija raznih sportskih događanja u domaćinstvu Umaga, grada sporta. Tako je danas, 6. veljače 2017. godine, gradonačelnika Grada Umaga posjetio predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Zdeslav Barač. Prošlogodišnja izvanredna organizacija prijateljskih utakmica ženskih seniorskih odbojkaških reprezentacija Hrvatske i Slovenije u Umagu te zadovoljstvo HOS-a uspjehom samog događanja, otvorili su vrata za daljnje eventualne planove na polju odbojke.

  06.02.2017 | » Saznaj više
 • Obnova zvonika u Sv. Mariji na Krasu

  Obnova zvonika u Sv. Mariji na Krasu

  Zvonik župne crkve Blažene Djevice Marije od milosti u naselju Sveta Marija na Krasu proslavit će ove godine 87. rođendan, temeljito obnovljen i rekonstruiran. Rezultat je to višegodišnjeg truda i suradnje Grada Umaga i  župnika, vlč. Benjamina Petrovića, koji su zajedno ustrajno radili na projektu obnove zvonika, a koji svakako predstavlja nezaobilazni simbol Svete Marije na Krasu.

  01.02.2017 | » Saznaj više
 • EU fondovi: 77 milijuna kuna za projekt navodnjavanja - Petrovija

  EU fondovi: 77 milijuna kuna za projekt navodnjavanja - Petrovija

  U petak, 27. siječnja 2017. godine, u gradskoj vijećnici Grada Umaga održano je službeno predstavljanje projekta javnog navodnjavanja područja Petrovija koji će se financirati iz EU fondova (85%) i Proračuna RH (15%). Na sastanku, kojemu su prisustvovali zamjenici gradonačelnika Grada Umaga Mauro Jurman i Niko Čančarević, pročelnik UO za poljoprivredu Istarske županije Milan Antolović te viša stručna suradnica za vodoprivredu Ivana Mihalić Fabris,  voditelj projekta dr.sc. Danko Holjević iz Hrvatskih voda VGO Rijeka, Goran Travaš iz Istarskog vodovoda Buzet d.o.o. te Josip Brajdić i Tatjana Travica u ime Instituta IGH d.d. RC Rijeka, predstavljen je cjelokupan projekt težak gotovo 77 milijuna HRK koji bi uvelike trebao olakšati navodnjavanje poljoprivrednog područja u okolici naselja Petrovija.

  31.01.2017 | » Saznaj više
 • Preko dvjesto nogometaša trenutno na pripremama u Umagu

  Preko dvjesto nogometaša trenutno na pripremama u Umagu

  U ovom zimskom periodu, prije početka drugog dijela natjecateljske sezone, na pripremama u Umagu boravi 200-tinjak nogometaša iz inozemstva, uglavnom iz redova prvih i drugih liga. Osim što na 11 umaških terena trenutno treniraju vrhunski nogometaši, što daje dodatnu vrijednost Umagu kao gradu sporta, boravak ovih sportaša te svih ekipa koje stižu i u skoroj budućnosti, bitno utječu i na turističke rezultate u predsezoni.

  30.01.2017 | » Saznaj više
 • Čak 16 novih mladih darivatelja krvi na prvoj ovogodišnjoj akciji u Umagu

  Čak 16 novih mladih darivatelja krvi na prvoj ovogodišnjoj akciji u Umagu

  Crveni križ Bujštine, u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu iz Rijeke, u petak 20. siječnja 2017. godine organizirao je  prvu ovogodišnju akciju darivanja krvi u Umagu. Akcija je organizirana u prostorijama Crvenog križa Umag u vremenu od 9:00 do 14:00 sati te je zabilježila izuzetno dobar odaziv građanki i građana Umaga. Naime, posebno veseli  činjenica što je akciji dobrovoljnog darivanja krvi pristupilo ukupno 90 darivatelja, od kojih je krv darovalo po prvi put čak 16 mladih sugrađana s područja grada Umaga.

  23.01.2017 | » Saznaj više
 • Smanjenje od 20% za zakup gradskih poslovnih prostora

  Smanjenje od 20% za zakup gradskih poslovnih prostora

  Grad Umag, kao jedan od vodećih pokretača razvoja i po svim mjerljivim standardima lokalne samouprave među 3 najrazvijenija grada u Istri i 10 u Hrvatskoj, se u zadnjih osam godina nedvojbeno razvija i raste. Spomenuti razvitak plod je rada svih odgovornih  i marljivih sugrađana koji su zalaganjem i bezuvjetnom ljubavi prema svome kraju izgradili grad po mjeri i na ponos svih nas. Kako bi se umaškim poduzetnicima i gospodarstvenicima osigurali lakši uvjeti privređivanja u predsezoni, Grad Umag je odlučio smanjiti mjesečne zakupnine gradskih poslovnih prostora.

  06.01.2017 | » Saznaj više
Gradonacelnik odgovara
Animacija zahtjeva aktiviran Javascript i instaliran flash player.

Webcam